Ana Sayfa Yunanistan Haber “Endişeliyiz, Ama Korkmuyoruz”

“Endişeliyiz, Ama Korkmuyoruz”

4
0

Savunma Bakanı Panagiotopulos, “endişeliyiz, ama korkmuyoruz” dedi.

Yunanistan’ın Kıbrıs politikasında gelenek bozulmadı ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos ilk resmi ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirdi. Bakan Panagiotopulos gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kıbrıs adası ve Doğu Akdeniz etrafında yaptığı hareketlerinden endişeli olduklarını ancak korkmadıklarını dile getirdi.

Panagiotopulos, gazetecilerin “Türkiye’nin bölgedeki hareketlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? sorusunu şu cümlelerle cevapladı.

“Kıbrıs halkının çaba ve güvenlik sorunlarına dayanışma içinde eşlik ediyoruz. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin belirlediği Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) ve Karasuları alanında Türkiye’nin yasadışı ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerini yakından ve büyük huzursuzlukla takip ediyoruz.

Ankara’nın, Avrupa Birliği’ne bir üye devletin egemen haklarının somut ihlalini teşkil eden bu istikrarsızlaştırıcı eylemlerini kınıyoruz. Bu aynı zamanda Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ve Avrupa Birliği’nin caydırıcılığının ve Doğu Akdeniz’deki ortak çıkarlarımızın, enerji politikamızı koruma kabiliyetinin büyük bir sınavıdır.

Bugün Türkiye’nin yasadışı davranışları günümüzde rahatlamak için kenarda kalmamıza zaman bırakmıyor ve bölge bütünlüğümüzü ve egemen haklarımızı korumak için azami dikkat gerektiriyor. Dolayısıyla endişeliyiz, ama korkmuyoruz. Rahatlamıyoruz, uyanık kalıyoruz.”

Bakan Pangiotopulos, Yunanistan ve Kıbrıs arasında her geçen gün geliştirilen ilişkiler hakkında şu ifadeleri kullandı. “İki ülke arasında oluşturulan hükümetlerarası Savunma Konseyi, ikili ilişkilerimizi daha da geliştirmiştir, çünkü alınan kararlar savunma işbirliğimizin garantisidir. Bu işbirliğinin sonuçları, hem Silahlı Kuvvetlerin operasyonel yeteneklerini güçlendirmek, hem de caydırıcı gücünü desteklemek için temeldir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz