Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EN İYİ TÜRK ÖLÜ TÜRK’TÜR” DİYEN PANGALOS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU”

“EN İYİ TÜRK ÖLÜ TÜRK’TÜR” DİYEN PANGALOS HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU”

28
0

DEB Partisi Genel Başkanı Ali Çavuş, “En iyi Türk ölü Türk’tür” diyen Pangalos hakkında suç duyurusunda bulundu.

DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Avukat Ahmet Kara ile birlikte Gümülcine Mahkemesi’ne giderek, “En iyi Türk ölü Türk’tür” diyen Yunanistan eski Dışişleri Bakanı Theodoros Pangalos hakkında suç duyurusunda bulundu. Başkan Mustafa Ali Çavuş mahkeme binasına DEB Partisi Başkan Vekili Avukat Ahmet Kara, DEB Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ozan Ahmetoğlu ve DEB Genel Sekreteri Aydın Ahmet ile birlikte geldi.

Hatırlanacağı üzere Pangalos, katıldığı Atina merkezli SKAİ radyosunun programında söylediği “En iyi Türk ölü Türk’tür” ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine DEB Partisi Genel Başkanı Ali Çavuş Avukatı Ahmet Kara ile birlikte 21 Şubat 2018 tarihinde Mahkemeye başvurarak suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusu dilekçesinin Mahkemeye sunan Başkan Mustafa Ali Çavuş, mahkemede kendisini bekleyen Azınlık basınına özetle şu değerlendirmede bulundu.

“Pangalos, şunu iyi bilmelidir: Türkler buralara huzuru ve hoşgörüyü getirmişlerdir. Biz, Türkler onurlu ve gururlu bir milletiz.”

“PASOK Partisi’nde yer almış ve ülkemizde Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Theodoros Pangalos’un SKAİ radyosuna yapmış olduğu ırkçı bir söylem vardı ki biz de bunu hayretler içerisinde dinledik. Bu söylem neydi? “En iyi Türk ölü Türk” idi. Tabii ki biz, bir Batı Trakya Türkü olarak bunu kabul edemezdik. Bugün kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk. Burada en önemli konu, 150 bin Batı Trakya Türkünün hedef gösterilmesi olmuştur. Ülkedeki toplumsal barışı bozmaya yönelik bir açıklamadır. Pangalos, şunu iyi bilmelidir: Türkler buralara huzuru ve hoşgörüyü getirmişlerdir. Biz, Türkler onurlu ve gururlu bir milletiz. Bu açıklamadan dolayı 150 bin Türkü üzmüştür.”

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x6f3bwu

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz