Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EMEKLİ ÖĞRETMEN NECMİ KADİR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

EMEKLİ ÖĞRETMEN NECMİ KADİR, SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

29
0

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Yönetim Kurulu üyesi emekli öğretmen Necmi Kadir, 16 Mart 2012 Cuma günü öğleden sonra saat 17:00 civarında Kargılı Sarıca köyünde hayatını kaybetti. Aniden rahatsızlanan ve kalp krizi sonucu 66 yaşında hayatını kaybeden Necmi öğretmen, Gümülcine Hastanesine kaldırıldı ancak tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (B.T.T.Ö.B.) Yönetim Kurulu eski üyesi emekli öğretmen Necmi Kadir, dualarla birlikte 17 Mart Cumartesi günü İkindi Namazı’ndan sonra sevenlerinin omuzlarında  son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç ve eşi Esin Sarnıç, Muavin Konsoloslar Ufuk Gözaydın, Gürler Gürsoy olmak üzere, Pasok Partisi Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman, B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif,sabık Milletvekili Galip Galip  ve Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan katıldılar. Çok sayıda emekli öğretmen ve köy halkının da katıldığı cenaze töreninde B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman bir konuşma yaptı. Emekli öğretmen Necmi Kadir’in kısa bir öz geçmişini anlatan Başkan Sami Toraman, vefatından dolayı da duydukları derin üzüntüyü dile getirdi. Sami Toraman konuşmasında; “Çok sevdiğimiz ve yüreği yıllarca azınlık eğitimi için çarpmasına rağmen bir gün bile okul içinde görev alamadı. Çok sevdiği yavrusunu okuldan alırken, o çok sevdiği çocuk cıvıltılarını buruk bir yürekle izleyerek, dinleyerek bu güne kadar gelen bu buruk yürek, işte bu gün artık çarpmıyor.

“Geride bıraktığın kıymetli varlıkların eşin, yavrun, torunun ve yakınların artık bizim emanetimizdir.”

Sevgili meslektaşımız, değerli öğretmenim, biz sana haklarımızı helal ettik; ama sen bize haklarını helal ettin mi? Helal ediyor musun? Evet çok kırıldın ama hiç eğilmedin, hep dik durdun, bizlere de bu yakışırdı. Göz yaşlarını hep içine akıttın. Biz senin haklarını nasıl ödeyeceğiz? Geride bıraktığın kıymetli varlıkların eşin, yavrun, torunun ve yakınların artık bizim emanetimizdir. Meslektaşların ve kurumun onları baş tacı edecektir, bunu bilmeni isteriz. Türk kültürünün hizmetkarı olan bizler, sana son görevimizi yapmak üzere buradayız. Yolun açık… mekanın Cennet olsun. Haklarımız varsa kat kat helal olsun. Bizler bir eksiğimizle azınlık eğitimine hizmet vermeye devam edeceğiz. Güle güle sevgili dostum, sevgili meslektaşım. Kalan yakınlarına da sabır ve metanet diliyorum.” dedi.

Ardından söz alan Başkonsolos Mustafa Sarnıç, “Batı Trakya Türkleri değerli bir öğretmenini iyi bir insanı kaybetmiştir. Üzüntümüz büyüktür, Allah ailesine ve tüm yakınlarına sabırlar versin” dedi.

 

Birlik gazetesi olarak Necmi öğretmenime, arkadaşıma ve dostuma Cennet mekanın olsun diyorum. Yakınlarına da başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz