Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ELGA’DAN DEB PARTİSİ’NE CEVAP

ELGA’DAN DEB PARTİSİ’NE CEVAP

17
0

Yunanistan Tarım Sigortası Kurumu (ELGA) “Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi”nin sorularına bir mektupla yanıt verdi. Bu konu ile ilgili DEB Partisi’nden bir basın açıklaması yapıldı.

 

BASIN AÇIKLAMASI

ELGA’DAN DEB PARTİSİ’NE CEVABİ MEKTUP

13 Eylül 2013 Cuma akşamı bölgemizde yaşanan doğal afet sonrası bölgemizdeki çiftçilerimizin ekili alanların ve hayvan besicilerinin ağıllarının büyük zarar görmesinden dolayı, halkımız çok mağdur olmuştur. Ülkemizde yaşanan ekonomik kriz sebebiyle zaten çok zor durumda olan halkımıza, bir an önce yardım elinin uzanması için, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi olarak, Tarım Bakanı’na, Eyalet Başkanı’na ve ELGA Başkanı’na birer mektup gönderdik. Mektubumuzu basınımızla ve halkımızla paylaşmıştık.

Mektuplarımıza cevabi mektubu Yunanistan Tarım Sigortası Kurumu ELGA gönderdi. Tüm gönderdiğimiz mektuplar ELGA’da birleştirilerek, mektuplarımıza 14716/14.9.2013 protokol numarasıyla resmi bir cevap verildi.

Mektup özetle şunları içermektedir:

107-10/2013 ve 106-10/2013 protokol numaralı mektuplarınız, Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’nca da tarafımıza aktarılmış olup, 14.9.2013 tarihinde Rodop Eyalet Bölgesi’nde dolu ve fırtınadan ekili alanlarda, depolanmış ürünlerde ve sermaye varlıklarında meydana gelen zararların tanzimi ile ilgili mektubunuza, kurumumuzun sorumluluğunda olan konularla ilgili, bölgeden sorumlu Dedeağaç ELGA Şubesi’nden edindiğimiz bilgiler ışığında, size şunları bildiriyoruz:

ELGA tarafından sigorta altına alınan zararlar için:

Rodop Eyalet Bölgesi’nde, 14.9.2013 tarihinde dolu ve fırtınanın sebep olduğu zararlar için başta Kozlukebir, Şapçı-Maronia ve Yassıköy Belediyeleri’ne toplamda 1960 hasar bildirisi sunuldu.

Zarar gören ekinler tütün, pamuk, sebze, mısır v.s. idi.

Değerlendirme çalışması Kasım ayı başlarında tamamlandı ve hasar tespit sonuçlarını içeren tabloların bildirimi 25.1.2014’e kadar tamamlanacak.

ELGA tarafından sigorta altına alınmayan zararlar için:

14.9.2013 tarihli dolu ve fırtınadan sabit sermaye (ağıllar, depolar, seralar, tütün kurutma sistemleri iskeleler) ve depolanmış ürünler (özellikle kurutulmak üzere olan tütünler) zarar gördü ve toplamda556 hasar bildirimi sunuldu.

Bireysel değerlendirme çalışması (ilk aşamada zararların kaydı) derhal tamamlandı.

Özellikle sabit sermaye ve depolanmış ürünlerde meydana gelen zararlar, zararların dokümantasyonu için tüm gerekli belgeler topladıktan sonra, tarım ve ormancılık sektöründe Devlet Mali Yardımı 2007-2013 (2006/C 319/EK) için AB Kurallarının tüm koşullarına uyması durumunda, Devlet Mali Yardım Programı’na katılacaklar, bu programın onayı için Avrupa Birliği yetkili Müdürlüğü’ne gönderileceğini size bildiriyoruz.

Daha sonra, programın onaylanması durumunda, üreticiler nihai yardım başvurularını yapmak, gerekli destekleyici belgeleri sunmak üzere davet edilecek ve programın şartları uyarınca yardımı hak eden üreticilere, kayıplarını dengelemek için destekler yatırılacak.

Üreticilerin bahsi geçen ekili alanlar için tazminat alabilmeleri, sabit sermaye ve depolanmış ürünler için Devlet Ekonomik Yardımından yararlanabilmeleri için, 2011, 2012 ve 2013 yıllarının Tarım/Hayvancılık Bildirimini teslim etmiş olmaları, aynı yıllar için sigorta gelirlerini yatırmış olmaları ve sigorta konusunda bilgili olmaları gerekmektedir.

İhtiyaç duyduğunuz herhangi bir bilgi veya açıklama için yardıma hazırız.

DEB Partisi olarak konuyu ciddiye alan Tarım Kalkınma ve Gıda Bakanlığı’na ve Yunanistan Tarım Sigortası Kurumu ELGA’ya ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz.

DEB PARTİSİ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz