Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ELEVSİNA VE SKARAMANGA TERSANELERİNE ABD DAHİL ÜÇ YATIRIMCI TALİP

ELEVSİNA VE SKARAMANGA TERSANELERİNE ABD DAHİL ÜÇ YATIRIMCI TALİP

21
0

ABD Yunanistan’da Siros adası tersanesinden sonra Sakaramanga tersanelerini de almak istiyor.

Atina’nın Elevsina ve Skaramanga tersanelerine üç yatırımcı şirket talip. Aralarında ABD sermayeli Yunan Panos Ksenokostas’ın ONEX şirketi de bulunuyor.

Yunanistan tersanelerin özelleştirilme çalışmalarına hız verdi. Atina’nın Elevsina ve Skaramanga tersanelerine üç şirket talip. Sanayi Bakan Vekili Stergios Piçiorlas yaptığı açıklamada, Siros tersanesi satışının neredeyse tamamlandığını, mahkeme kararının belendiğini söyledi.

Elevsina tersanelerinin Ekim ayı sonlarına doğru ilgilenen şirketlerin temsilcileriyle görüşmelere başlanacağını dile getiren Bakan Vekili Stergios Piçiorlas, şu ana kadar resmi olarak yazılı bir şekilde ilgilendiklerini beyan eden üç yatırımcının bulunduğunu söyledi.

Bu üç şirket arasında Siros tersanesini satın alan ABD sermayeli Yunan Panos Ksenokostas’ın ONEX şirketinin yanısıra bir Yunan bir de İtalyan şirketinin bulunduğunu belirtti. Bakan Vekili Stergios Piçiorlas, Kasım ayı içinde ihalenin başlamasını hedeflediklerini ve en iyi bir şekilde sonuçlanmasını arzuladıklarını söyledi. Skaramanga tersanesinin askeri ve ticari kısmının özel yönetici tarafından yönetileceği ve takip edileceği belirtiliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz