Ana Sayfa Yunanistan Haber Elektrikli Paten, Bisiklet ve Motosiklet İçin Yeni Uygulamalar Geliyor

Elektrikli Paten, Bisiklet ve Motosiklet İçin Yeni Uygulamalar Geliyor

0
0

Patenler, kaykay tahtası ve tekerlekli paten için yasa tasarısı Parlamento’ya sunuldu.

Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı’nın Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planları ve Minimobilite Yasası Parlamentoya sunuldu.

Tasarıya göre, küçük hareket kabiliyetine sahip araçlar (elektrikli paten, tekerlekli paten, paten tahtaları, kendi kendini dengeleyen araçlar) için trafik kuralları, araç ve araç sürmek (örneğin motosikletler), sürüş için kuralları belirleniyor.

Yeni yasal düzenlemede yer alan bir başka uygulama ise, araç ehliyeti olan sürücülerin 125 cc’ye kadar motosiklet kullanımına imkan sağlıyor. Ancak bu imkanın sadece Yunanistan sınırları içerisinde geçerli olacağı ifade edilirken, sürücünün az 6 yıl önce sürücü belgesini almış, 27 yaşın üzerinde olması vede en az 3 derslik pratik eğitim sürüşü yapması zorunluluğu olduğu belirtiliyor.

Yeni yasa tasarısında belirtildiği üzere, saate 25 km’ye kadar maksimum tasarım hızına sahip motosikletleri sürmek için ehliyet gerekmiyor.

Küçük hareket kabiliyetine sahip araçlar için trafik kuralları oluşturulmuştur (elektrikli patenler, kaykay tahtaları, kendi kendini dengeleyen araçlar.

Elektrik motoruyla çalıştırılan Hafif Kişisel Elektrikli Araçlar, yani Hafif Kişisel Elektrikli Araçlar kategorisinde gruplandırılmıştır.

Diğer ülkelerin değerlendirme ve karşılaştırmalı çalışmaları temelinde dolaşımları için, geliştirdikleri hızlara göre düzenlemeler yapılmaktadır:

– Düşük hızda (saate 6 km kadar), yani yayaların hızına yakın olan araçlar, yaya olarak hareket edenlerin bölgelerinde hareket ederler.

– Saatte 6 ila 25 km hıza ulaşan Hafif Kişisel Elektrikli Araçlar, bisiklet olarak kabul edilmektedir ve bisiklete izin verilen yerlerde dolaşırlar.

– Yol güvenliği nedenleriyle, bu araçların (Hafif Kişisel Elektrikli Araçlar) yüksek hızların geliştirildiği yollarda (saatte 50 km üzerinde) dolaşması yasaktır.

Bu Hafif Kişisel Elektrikli Araçların teknik özellikleri ve güvenli kullanımı için, bisikletlerde olduğu gibi olarak fren, ışık, sesli uyarılar bulundurma zorunluluğu vardır.

Motosikletle paket dağıtıcılığı (courier) görevi yapanların, bisiklet, motosiklet, büyük motosiklet, üç tekerlekli araç veya Hafif Kişisel Elektrikli Araç kullanıcılarının gece çalışma saatlerinde diğer araç kullanıcıları tarafından fark edilmeleri için fosforlu giysiler giymeleri zorunludur. Aynı şekilde Hafif Kişisel Elektrikli Araçları (elektrikli patenler) kullananların da fosforlu giysiler giymeleri zorunludur.

Araç kullanıcısının yükümlülükleri şunlardır.

Gösterge olarak, bisikletçilerin ve Hafif Kişisel Elektrikli Araçları (elektrikli patenler) kullananların onaylanmış bir koruyucu kaskı bağlı bir şekilde takmaları tavsiye (Zorunlu demiyor) edilir. Ayrıca 12 yaşını doldurmamış ve motorlu taşıtların hareket ettiği yol ağında hareket eden bisiklet sürücülerine 16 yaşını doldurmuş kişiler eşlik etmelidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz