Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EL ELE VERDİĞİMİZDE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

“EL ELE VERDİĞİMİZDE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ”

19
0

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi’nin 11 Eylül 2015 Cuma akşamı gerçekleştirildiği toplantıda “EL ELE VERDİĞİMİZDE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ” sloganıyla başlattığı imza kampanyasına anavatanda da Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak tüm gücümüzle destek veriyoruz.

Türkiye’nin farklı noktalarında ikamet eden Yunanistan vatandaşı tüm Batı Trakyalı hemşerilerimizi BTTDD Şubelerine, temsilciliklerine veya Batı Trakyaspor kulüplerine giderek buralarda açılan imza listelerine imza atarak destek vermelerini bekliyoruz. İmza kampanyası 30 Nisan 2016 tarihine kadar tüm noktalarda devam edecek.

İmzaya açılan metin, Batı Trakya Türklerinin ekonomi, siyasi temsil, azınlık eğitimi, müftülük, vakıflar, milli kimliğin inkarı, kamu alanında Türkçe, istimlak edilen yaka tarlaları ve tazminat hakkı gibi temel sorunları kapsamaktadır.

“EL ELE VERDİĞİMİZDE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ” sloganı ile devam eden kampanya hakkında bilgi veren Dostluk Eşitlik (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş; “Batı Trakya Türklerinin baskılara karşı ve Yunanistan anayasası ile Lozan Antlaşması’ndan doğan temel haklarının iadesi için imza kampanyası başlattık, amacımız 5 bin imzaydı. Öyle görüyorum ki bu rakamın çok üstüne çıkacağız. Kampanyamıza Avrupalı parlamenterler de destek verecek. Eğer Brüksel’den baskı yapabilirsek somut sonuç elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Bizim tek hedefimiz Lozan Antlaşmasıyla kazandığımız haklarımızı alıp, eşit vatandaş olarak bulunduğumuz ülkede yaşamak. Bugün sorunlar çözülemiyorsa belki biz kaybediyoruz ama Yunanistan daha çok kaybediyor. Yunanistan maalesef devlet politikasını değiştirmiyor. Bizim sıkılacak tek kurşunumuz var. O da hoşgörü… O topraklara hoşgörüyü biz getirdik ancak karşı taraftan hiçbir zaman hoşgörülü bir yaklaşım görmedik” dedi.

İmza kampanyası dahilinde Batı Trakya’yı karış karış gezen Mustafa Ali Çavuş ve ekibi ziyaret ettikleri köylerde hemşerilerimizle sohbet etmekte ve onlara kampanyanın detaylarını aktarmaktadırlar. Gittikleri her köyde DEB Partisi ekibine hemşerilerimiz imzaları ile büyük destek vermektedir.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin de imza kampanyası hakkında yaptığı açıklamada “Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak bizler de 70 yıldır hep aynı düşünce ile hareket ederek, Batı Trakya’da yaşayan hemşerilerimizin sadece yasal kazanımları olan haklarının mücadelesini verdik, ama maalesef Yunanistan’da siyasi iktidar el değiştirse bile, birbirinden çok zıt görüşler dönem dönem iktidar olsa bile, Batı Trakya Türklerine karşı yürütülen Devlet politikalarında gram bir değişiklik göremedik. Bu sebeple DEB Partisi tarafından “EL ELE VERDİĞİMİZDE ÇOK DAHA GÜÇLÜYÜZ” sloganı ile başlatılan imza kampanyası çok önemli, bu bir nevi bıçağın kemiğe dayandığının, 21. Yy’da Avrupa coğrafyasında kendilerini demokrasinin beşiği olarak kabul eden AB üyesi bir ülkede işlenen insan hakları ihlallerine karşı bir toplumun haykırışının, çığlığının dışa vurumudur. Ben tüm hemşehrilerimi imza kampanyasına destek vermeye ve bir kez daha geçmişte örnekleri olduğu gibi tarih yazmaya davet ediyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz