Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ŞEHİDİMİZ CAMBAZ’I ESERLERİYLE ANACAĞIZ

ŞEHİDİMİZ CAMBAZ’I ESERLERİYLE ANACAĞIZ

19
0

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan Batı Trakyalı foto muhabiri Mustafa Cambaz, fotoğraflarından oluşan sergiyle anılacak.

Uluslararası Kültür ve Sanat Derneği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen “15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz Fotoğraf Sergisi” 30 Eylül’de açılıyor. Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde düzenlenecek sergide, Mustafa Cambaz’ın çektiği, Türkiye’nin değişik bölge ve yerleşim yerlerindeki tarihi, estetik ve kültürel değer taşıyan eser ve mekanların fotoğraflarına yer verilecek.

Batı Trakya Türklerinden olan Cambaz’ın anısına düzenlenen sergi, İstanbul’dan sonra 14-21 Ekim günlerinde doğup büyüdüğü Gümülcine şehrinde de kültür çevrelerinin dikkatine sunulacak. 2000’li yıllardan itibaren değişik mevsimlerde bütün Türkiye’yi il il gezerek ulu camileri belgeleyen on binlerce fotoğraf çeken Cambaz’ın bin civarında kareden oluşan bir albüm, Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı Yayınları arasında “Türkiye Ulu Camileri” adıyla kitap olarak basılmıştı.

Sergi 7 Ekim’e dek pazartesi günleri dışında her gün 09.00-17.30 saatleri arasında) ziyaret edilebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz