Ana Sayfa Yunanistan Haber “Egnatia Doğu Demiryolu” Projesi İlerliyor

“Egnatia Doğu Demiryolu” Projesi İlerliyor

26
0

“Egnatia Doğu Demiryolu” adı verilen toplamda 205 km uzunluğundaki yeni Selanik-Kavala-İskeçe hattının elektrikli demiryolu projesi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Kuzey Yunanistan’ın 3 limanını birbirine bağlayacak olan 1.3 milyar Euro tutarında yeni “Egnatia Doğu Demiryolu” projesi (Selanik-Kavala-Dedeağaç hattı), gelecekte Bulgaristan topraklarındaki Burgaz ve Varna şehirleriyle ara bağlantıyı da içeriyor.

Bulgaristan tarafına bağlanacak 205 km uzunluğundaki yeni Selanik-Kavala-Dedeağaç hattı sadece büyük bir demiryolu projesi değil, aynı zamanda Batı’nın devasa bir jeopolitik planı olarak ön plana çıkartılıyor.

173.7 km uzunluğa sahip olacak elektrikli yüksek hızlı tren hattının inşasının tamamlanmasıyla bu hatta hizmet verecek olan elektrikli trenlerin saatte 160-200 km hıza ulaşabileceği belirtiliyor.

Hat, Oreokastro’daki Nea Philadelphia bölgesinden başlayacak ve Kavala’nın ticari limanı olan Nea Karvali’de (Yeni Gelveri) sona erecek. Oradan da İskeçe üzerinden Dedeağaç’a ulaşacak.

Proje önemli teknik çalışmaları içerecek: 22,23 km uzunluğunda toplam 23 tünel, 30 demiryolu tüneli 8,77 km, 71 hemzemin geçit.

Yeni hat, Selanik-Dedeağaç mesafesini en az 3 saat kısaltacak, maliyeti ise 1,3 milyar euroyu aşıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz