Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EGE’DE SEÇİM BİTTİ ARTIK İŞ ZAMANI”

“EGE’DE SEÇİM BİTTİ ARTIK İŞ ZAMANI”

21
0

1 Kasım seçim sonuçlarını değerlendiren Yunan-Türk Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Musa Turan, kimine göre doğru kimine göre eğri de olsa Türk halkının seçimini yaptığını; artık siyaset değil iş konuşmanın zamanının geldiğini söyledi. Yunanistan ve Türkiye’nin son yıllarını sert siyasi dalgalanmalara kurban ettiğini belirten Turan; iki ülkenin bundan sonraki süreçte ekonomik işbirliğini arttırması gerektiğini söyledi.

Kuzey Yunanistan Yunan Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Temsilcisi Musa Turan  1 Kasım 2015 seçim sonuçlarını değerlendirirken hem Türkiye hem de Yunanistan için siyaset değil iş konuşmanın zamanı olduğunu söyledi. Seçime katılarak demokrasiye katkıda bulunan tüm kurum, kuruluş, siyasetçi ve seçmenlere teşekkür eden Turan “Bir ülkede ne kadar çok siyaset konuşulursa o kadar az iş yapılır” dedi.

Türkiye’nin diğer ülkelere göre siyasete daha sıcak bir katılım gösterdiğinin altını çizen Turan, yönetime katılım anlamında bu durumun sevindirici olduğunu ancak sürekli siyaset konuşmanın üretimi engellediğini belirtti. Seçimlerde seçmenlerin oyunu almayı başaran herkesi kazanmış kabul ettiğini söyleyen Turan’a göre önemli olan seçimlere katılarak sürece katkıda bulunabilmek… Seçimlerde tek başına iktidar olmaya hak kazanan Ak Parti’yi de kutlayan Turan sözlerine şöyle devam etti:

“Zor bir dönem yaşıyoruz. Ekonomi ve siyasetin uyumlu olması gereken bir dönem. Kurulacak olan hükümetten, somut vaadlerini en kısa sürede gerçekleştirmesini bekliyoruz. Buna ek olarak Türkiye’nin eğitim, adalet, sağlık sistemlerinde acil reformların yapılması gereklidir. Türkiye’nin sınır komşularıyla ticaretini arttırması zorunludur. Biz Yunan-Türk Ticaret Odası olarak üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz. Türkiye artık polemikleri ve çekişmeleri bir kenara bırakarak daha çok yatırım, üretim, istihdam için ne yapılması gerekiyorsa ona odaklanmalıdır. Her iki ülke de bu süreçteki zorlukları işbirliği yaparak aşacaklardır; bu nedenle işbirliğini arttırmaları gerekir.”

Turan, her iki ülkeden işadamlarının karşılıklı işbirliği taleplerine de katkıda bulunduklarını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz