Ana Sayfa Türkiye | Dünya “Ege, Kıta Sahanlığı, Müftülük Meselesi Gibi Konular Rahatlıkla Çözülebilir”

“Ege, Kıta Sahanlığı, Müftülük Meselesi Gibi Konular Rahatlıkla Çözülebilir”

1
0

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, NTV televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı.

Kalın, “Ege, Adalar, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, arama tarama çalışmaları, müftülük meselesi, Atina’daki cami gibi konuların rahatlıkla çözülebileceğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye-Yunanistan ilişkilerini de değerlendirdi. İki ülke arasında görüşme trafiğinin devam ettiği bilgisini veren Kalın, şunları aktardı:

“Arka planda bir trafik yürüdü. Sessiz diplomasi sürecinden sonra Cumhurbaşkanımız 26 Haziran’da Yunanistan Başbakanı Miçotakis’le bir telefon görüşmesi oldu. Onun tabii öncesi var. Görüşmeden sonra da aldığımız talimat çerçevesinde biz bu görüşmeleri yapmaya başladık. Amacımız orada Yunanistan’la ikili meselelerimiz karşılıklı müzakere yoluyla çözmek.

Daha önce 2001’in sonu 2002’nin başında başlatılan istikşafi görüşmeler vardı. Yaklaşık 60 tur bu toplantılar, görüşmeler yapıldı. İkili meseleler, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları ve diğer konuların çözümüne ilişkin.

Ayrıca siyasi istişareler ve askeri makamlar arasında güvene artırıcı önlem toplantıları yapıldı. Bunların bir kısmının dönem dönem yapıldığı zamanlar da oldu. Bütün bunları içeren bir sürecin başlamasının faydalı olduğu kanaatindeyiz. O anlamda da Cumhurbaşkanımız yapıcı bir tavır sergiledi.”

Kalın, görüş ayrılığı olan meselelerin olduğunu belirterek, görüşmelerin de bunlara yönelik olduğunu söyledi. Prensip olarak bunların karşılıklı çıkar ve saygı temelinde çözüleceğine inandıklarını ifade eden Kalın, Ege, Adalar, kıta sahanlığı, deniz yetki alanları, arama tarama çalışmaları, müftülük meselesi, Atina’daki cami gibi konuların rahatlıkla çözülebileceğini dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz