Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “EGE DENİZİ’NDE YUNANİSTAN İLE ARAMIZDA BİRBİRİYLE BAĞLANTILI BİR DİZİ SORUN MEVCUTTUR”

“EGE DENİZİ’NDE YUNANİSTAN İLE ARAMIZDA BİRBİRİYLE BAĞLANTILI BİR DİZİ SORUN MEVCUTTUR”

26
0

T.C.Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu’nun Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Açıklaması Hakkında Bir Soruya Cevap verdi.

Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu’nun açıklaması şu şekildedir.

“Yunanistan Savunma Bakanı’nın Ege’de barış ve huzuru tehdit eden açıklama ve davranışları hususundaki görüşlerimiz daha önce muhtelif vesilelerle kamuoyuna açıklanmıştır.

Türkiye her zaman uluslararası hukuku esas almış ve saygı göstermiştir. Diğer yandan, keza daha önce açıklamış olduğumuz üzere, Ege Denizi’nde Yunanistan ile aramızda birbiriyle bağlantılı bir dizi sorun mevcuttur.

Türkiye bahsekonu sorunların uluslararası hukuka uygun ve barışçıl yollardan çözümüne önem atfetmektedir. Nitekim bu anlayıştan hareketle, Ege meselelerinin çözümü amacıyla iki ülke arasında tesis edilmiş diyalog kanalları da mevcuttur.

Uluslararası hukukun icaplarını yerine getirme hususundaki sicili malum olan Yunanistan’ın bu hususta kimseye söyleyecek bir sözü olmaması gerekir.

Bu vesileyle, Yunanistan Savunma Bakanı’nın iki ülke arasında güçlendirilmeye çalışılan iyi komşuluk, dostluk ilişkilerini ve işbirliğini akamete uğratmaya dönük kabul edilemez beyan ve hareketlerine son vermesi gerektiğini bir kere daha vurguluyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz