Ana Sayfa Yunanistan Haber Ege Adaları’nda Hava Savunma Sistemleri Araziye Çıktı

Ege Adaları’nda Hava Savunma Sistemleri Araziye Çıktı

3
0

Yunan basını, Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin, Doğu Ege’de Yunanistan’a ait adalarda konuşlanan hava savunma sistemlerini alarm durumlarında konuşlanması gereken mevzilere dağıttığı ileri sürüldü.

Yunan basınında çıkan haberlere göre, Türkiye’nin son günlerde Ege ve Doğu Akdeniz’de askeri hareketliliğini arttırdığı değerlendirilmesi yapılması üzerine, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopulos’un, Genelkurmay (GEETHA) Başkanı Konstantinos Floros ile istişare ederek, Doğu Ege adalarında uçaksavar sistemlerinin geliştirilmesini emrettiği belirtiliyor.

Bu hareketliliğin hava sava savunma sistemlerinin halihazırda adalarda bulunan askeri kışlalardan dağılma bölgelerine taşınmasını içerdiği ifade ediliyor.

Sistemlerin görevinin hava sahasını kontrol etmek ve gerekirse hedefi kilitledikten sonra, ASDEN (Ege adalarını savunmakla görevli Yunan ordusu) İçbölge ve Adalar Yüksek Komutanlığı ve GEETHA’dan gelecek talimatları beklemek olduğuna vurgu yapılıyor.

Askeri kaynaklara dayandırılan bilgiye göre, Doğu Ege adalarında bulunan hava savunma sistemleri kışlalardan çıkarak planların sağladığı mevzilere konuşlandığı ileri sürülüyor.

Aynı zamanda aynı kaynaklar, Girit’in doğusunda bir Fransız fırkateyni, Mora’nın (Peloponissos) batısında da AEGIS’e sahip USS H.TRUMAN muharebe timinin bir muhripiyle ortak eğitimler yapılacağını belirtiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz