Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EFA: “DEB PARTİSİ VE YUNANİSTAN’DAKİ MÜSLÜMAN TÜRK AZINLIK’LA YAN YANA DURUYORUZ”

EFA: “DEB PARTİSİ VE YUNANİSTAN’DAKİ MÜSLÜMAN TÜRK AZINLIK’LA YAN YANA DURUYORUZ”

24
0

EFA Başkanı François Alfonsi yaptığı yazılı açıklamada “DEB Partisi ve Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlık’la yan yana duruyoruz” ifadelerine yer verdi.

EFA Başkanı François Alfonsi, Altın Şafak Partisi tarafından EFA üyesi DEB Partisi ve DEB Partisi Genel Başkanı hakkında Yunanistan Yüksek Mahkemesi’ne yapılan suç duyurusu üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, DEB Partisi ve Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlık’la yan yana duruyoruz ve Yunan makamlarından onları korumalarını talep ediyoruz. Bir azınlığa ait olmak hiçbir zaman bir suç olamaz” ifadelerine yer veriliyor.

AVRUPA HÜR İTTİFAKI EFA’DAN DAYANIŞMA AÇIKLAMASI

“Aralık 2015’te DEB ofislerini yıktıkları, Temmuz 2016’da barışçı gösteriyi engellemek ve geçen Aralık ayında azınlıklar konusundaki konferansı engelleyen faşist Altın Şafak, adalete teslim olmak yerine, kendilerini şimdi “kurban” olarak gösterip, şikayetlerini dile getirerek, Azınlık partisini bir kez daha mahkemeye sürüklemesi utanç vericidir. Çünkü Yunanistan azınlıklarını tanımıyor ve onlara saygı göstermiyor ve aynı zamanda nefret vaizlerine engel olmadan davranışlarına izin veriyor. Tabii, (Para) devlet mekanizmaları ile.

DEB Partisi ve Yunanistan’daki Müslüman Türk Azınlık’la yan yana duruyoruz ve Yunan makamlarından onları korumalarını talep ediyoruz. Bir azınlığa ait olmak hiçbir zaman bir suç olamaz!”

EFA

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz