Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar EDİRNE’DE TÜRK YUNAN BULGAR DOSTLUK GRUBU DERNEĞİ AÇILDI

EDİRNE’DE TÜRK YUNAN BULGAR DOSTLUK GRUBU DERNEĞİ AÇILDI

21
0

Edirne Vali Yardımcısı Ayhan Özkan, Hükümet Caddesi’ndeki derneğin açılışı öncesinde yaptığı konuşmada, derneğin Edirne, Yunanistan ve Bulgaristan adına önemli bir faaliyet olduğunu söyledi.

Üç ülke arasındaki oluşumları yürekten desteklediklerini belirten Özkan, “Biz biliyor ve inanıyoruz ki tarihten gelen dostluk, arkadaşlık ve komşuluk ilişkilerimiz bu tür oluşumlarla daha da pekişecek, gelişecek ve yücelecektir” dedi.

Valilik olarak ülkeler arasında düzenlenen sınır ötesi işbirliği programları kapsamında faaliyetlerde bulunduklarını anlatan Özkan, hükümetin ve devletin de ülkeler arası diplomatik ilişkiler gerçekleştirdiğini ifade etti.

Özkan, karşılıklı dostluk ve arkadaşlık çerçevesinde yürütülen dernek faaliyetlerinin ülkeler arasında pozitif etki oluşturduğunu vurguladı.

Bulgaristan Edirne Başkonsolosu Lubomir Popov da derneğin Trakya için hayırlı olmasını diledi. Popov, TUYUB’un çalışmalarıyla üç ülke arasındaki ilişkilerin daha sosyal olabileceğini belirtti.

Yunanistan Edirne Başkonsolosu Katerina Varvarigou ise ülkeler arası iletişimin derneklerle desteklenebileceğini ifade ederek, TUYUB’un üç ülke için hayırlı olması temennisinde bulundu.

TUYUB Başkanı Haluk Kaya, açılışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkeler arası iletişimin her anlamla faydalı olacağını söyledi.

Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan’ın birbirlerine her konuda yardımcı olabileceğini belirten Kaya, şöyle konuştu:

“Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu, Kırklareli’de yaptığı konuşmada, ‘Yunan doktorların Türkiye’de çalışabileceklerini ve Türkçe kurs gördüklerini’ söylemişti. Biz de dernek olarak Yunanca ve Bulgarca dil kursları düzenliyoruz. Yunan doktorların Türkiye’de hizmet vereceği pilot il Edirne olabilir. Bu konuda yapacağımız çalışmalarla onlara destek olabiliriz. Açtığımız dil kurslarına hem devlet görevlilerinin hem de vatandaşların katılımını sağlamak istiyoruz. Sağlık alanında da Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’nun dediği gibi işbirliği yapabiliriz.”

Bulgaristan ve Yunanistan’da da ayrıca Türkçe dil kursu açacaklarını ifade eden Kaya, ülkeler arası festivaller, folklor gösterileri ve spor alanında etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti.

Açılışa, Edirne Belediye Başkan Vekili Mahmut Keskin, TUYUB Bulgaristan Şube Başkanı Vangel Vangelov, TUYUB Yunanistan Şube Başkanı Yorgo Kiludis,  Sveti Georgi Bulgar Ortodoks Kilisesi Rahibi Aleksandır Çıkırık, Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelen misafirler ve vatandaşlar katıldı. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz