Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EDİRNE’DE TÜRK VE YUNANLI SANATÇILARDAN DOSTLUK KONSERİ

EDİRNE’DE TÜRK VE YUNANLI SANATÇILARDAN DOSTLUK KONSERİ

11
0

Türk ve Yunan sanatçılar Edirne’de dostluk ezgileri seslendirdi. Yunanistan sınırına en yakın bölge olan Karaağaç’taki bir kafetaryada sahne alan Evrim Kaşıkçı ile Hristos Hatzapulos, her iki ülkede bilinen ezgileri Türkçe ve Yunanca olarak seslendirdi.

Müzik öğretmeni Evrim Kaşıkçı’nın Uluslar arası İlişkiler alanında yaptığı ‘Türk-Yunan Kültürel Etkileşimi’ konulu tezi kapsamında Edirne’de gerçekleştirilen konserde Türk-Yunan ortak şarkıları seslendirildi.

Güney sınırında çatışma batı sınırında dostluk konseri Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, bu tür organizasyonların genelde İstanbul, İzmir, Atina ve Selanik gibi büyük şehirlerde gerçekleştirildiğini belirterek Edirne’de de böyle bir organizasyona imza attıkları için mutlu olduklarını belirtti. Türkiye’nin güneydoğu sınırında çatışmaların yaşandığını ifade ederek, “Biz de Türkiye’nin batı sınırında böyle bir etkinlik düzenleyerek dostluk rüzgarı estirmeyi hedefledik. Yaptığımız konserin tüm Türkiye’ye barış getirmesi adına bir adım olmasını ümit ediyoruz. Türkiye, doğusuyla ve batısıyla barışla anılmalı” diye konuştu.

Gümülcine’de yaşayan ve aynı zamanda Nota Müzik Kursu Sahibi Yunan sanatçı Hristos Hatzapulos da iki ülke dostluğuna dikkat çekerek, “İkili ilişkilerimizi müzik başta olmak üzere bu tür kültürel faaliyetlerle giderek güçlendireceğiz” dedi.

Hatzapulos, kendisine ait Nota müzik okulunda Batı Trakya’da yaşayan Türk öğrencilere müzik eğitimi veriyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz