Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EDİRNE VALİSİ CANALP: “BÜTÜN BALKAN COĞRAFYAMIZDA YER ALAN KARDEŞLERİMİZLE BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

EDİRNE VALİSİ CANALP: “BÜTÜN BALKAN COĞRAFYAMIZDA YER ALAN KARDEŞLERİMİZLE BERABER ÇALIŞACAĞIZ”

25
0

Türkiye’nin Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi Ayten Canalp Gümülcine ve İskeçe’yi ziyaret ederek soydaşlarıyla hasret giderdi. Vali Canalp, “Batı Trakyalılarla beraber çalışacağız. Bütün Balkan coğrafyamızda yer alan kardeşlerimizle beraber çalışacağız.” Diyerek işbirliği mesajı gönderdi.

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve eşi 28 Şubat 2019 Perşembe günü Gümülcine ve İskeçe’de ziyaretler gerçekleştirdi.

Vali Canalp ilk olarak Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu’nu Başkonsolosluk konutunda ziyaret etti.

Başkonsolosluk ziyaretinin ardından Başkonsolos Murat Ömeroğlu ile birlikte Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanlığı’na geçti. Burada Eyalet Başkanı Hristos Metios ile görüştü. Görüşmede Eyalet Başkan Yardımcısı Tarkan Multaza ile Eyalet Meclis Üyeleri Ahmet İbram, Mustafa Katrancı ve İsmail Hüse Mustafa da hazır bulundu.

Edirne Valisi Ekrem Canalp daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü’ne geçerek Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Bakanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ile görüştü.

Vali Canalp’ın bir sonraki durağı Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) oldu. Burada GTGB Başkanı Necat Ahmet ve yöneticiler tarafından karşılanan Edirne valisi, GTGB Başkanı Necat Ahmet ile yaptığı görüşmenin ardından GTGB bahçesinde bulunan soydaşlarla selamlaşarak bir süre sohbet etti.

Vali Ekrem Canalp, Batı Trakya Azınlığı Eğitim ve Kültür Şirketi’ni (BAKEŞ) ziyaret ederek başkan Ahmet Hacıosman ve yöneticilerle görüştü. Görüşmede BİHLİMDER Başkanı Mehmet Emin Ahmet’te hazır bulundu.

Vali Ekrem Canalp’ın Gümülcine’deki son ziyaretini Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’ne yaptı. Burada BTAYTD Başkanı Hüseyin Baltacı ve yöneticiler tarafından karşılanan Edirne Valisi, derneğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Söz konusu ziyarete Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Aydın Ahmet’te katıldı ve Vali Ekrem Canalp ile görüşerek BTTÖB hakkında bilgiler verdi.

“Bütün Balkan coğrafyamızda yer alan kardeşlerimizle beraber çalışacağız”

Edirne Valisi Ekrem Canalp BTAYTD ziyareti sonrasında basına yaptığı açıklamada göreve geldikten sonra Balkanlar’a yönelik gerçekleştirdiği ilk ziyareti Batı Trakya’ya yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Balkan coğrafyasına yönelik ilk ziyaretimize Gümülcine ile başladık. Bugün burada soydaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Bundan sonra önümüzdeki dönemde de bütün Balkan coğrafyamızda sistematik olarak belirli bir dönem içerisinde mutlaka herkesi ziyaret etmeyi arzu ediyorum. Ancak aynı zamanda bu ziyaretlerin Edirne’de de karşılığının olmasını ümit ediyorum. Gittiğimiz her yerde de iade-i ziyaretlerin olacağını duymaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Bu ziyaretler aynı zamanda bizler için Balkanlara yönelik atmamız gereken adımlar için de çok güzel bir ortam teşkil ediyor. Çünkü bu ziyaretlerle beraber hem bir tanışma oluyor hem bir kaynaşma oluyor. Ama aynı zamanda da Balkanlara yönelik olarak burada yaşayan soydaşlarımız bizlerden, Edirne’den beklentilerinin neler olduğunu öğrenmemiz açısından da son derece kıymetli ve değerli bir ortam teşkil ediyor. Bir vesile teşkil ediyor. Bu karşılıklı ziyaretler boyunca ortak olarak yapmamız gereken adımların neler olduğunu beraberce kararlaştıracağız ve önümüzdeki dönem içerisinde de tespit etmiş olduğumuz noktalar neler ise bu noktaların her birisini adım adım ümit ediyorum ki uygulamaya geçireceğiz. Bundan dolayı da büyük bir mutluluk ve onur duyuyorum. Batı Trakyalılarla beraber çalışacağız. Bütün Balkan coğrafyamızda yer alan kardeşlerimizle beraber çalışacağız.”

Fener’de yemek

Edirne Valisi Ekrem Canalp, BTAYTD ziyaretinin ardından Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, BTTADK Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet, Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ve Mustafçova Belediye Başkanı Cemil Kabza ile sahil köyü Fener’de yemekte bir araya geldi.

İskeçe ziyareti

Vali Canalp Gümülcine temaslarını tamamlayarak İskeçe’ye geçti. Burada İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret eden Canalp ve eşi Ayten Canalp, İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, birlik yöneticileri, çok sayıda soydaş ve halk oyunları ekibinde yer alan çocuklar tarafından çiçeklerle karşıladı. İskeçe Türk Birliği Başkanı Ozan Ahmetoğlu’ndan derneğin tarihi, 36 yıllık hukuki süreci ve faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Edirne Valisi Canalp kendisine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek, İskeçe Türk Birliği’ni ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.

Edirne Valisi Canalp’e ziyaretleri boyunca Konsolos İbrahim Sakli eşlik etti.

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x73bsij

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz