Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN YUNANİSTAN’A 147 KONTENJAN

EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NDEN YUNANİSTAN’A 147 KONTENJAN

19
0

Trakya Üniversitesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında Yunanistan’dan başvuru yapacak öğrencilere 147 kontenjan ayırdı. Başvuruların, 17 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında www.trakya.edu.tr internet adresinden yapılacağı belirtildi.

Trakya Üniversitesi, geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın Gümülcine ve İskeçe kentlerindeki Türk Gençler Birliği’nde bir tanıtım gerçekleştirdi. Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Dane ve İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda tarafından gerçekleştirilen tanıtımda Trakya Üniversitesi’nin Balkanlara verdiği öneme değinildi.

Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, yüksek lisans ve doktora programlarını tanıtıp ve öğrencilere uzmanlık yapmaları gerektiği konularında tavsiyelerde bulunurken, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Dane ise Trakya Üniversitesi’nde halen eğitim gören 387 Batı Trakyalı öğrenci olduğunu belirtti.

Trakya Üniversitesi’nde Yunanistan’dan başvuru yapacak olan öğrenciler için 147 kontenjan ayrıldığını, başvuruların ise 17 Haziran – 28 Ağustos tarihleri arasında www.trakya.edu.tr internet adresinden yapılacağını kaydeden Dane, çift uyruklu öğrenciler ile lise eğitimini yurtdışında tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin de başvuru yapabileceklerini belirti.

İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda ise İpsala Meslek Yüksekokulu’nun tanıtımını yaptıktan sonra İpsala’ya açılmış olan Yabancı Uyruklu Öğrenci İrtibat Bürosu ile Balkanlardaki öğrencilere daha yakın olduklarını ve öğrencilerin Trakya Üniversitesi’ne yapacakları başvurularla ilgili olarak yardımcı olabileceklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz