Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DUYDUNUZ MU? LARİSA’DA İLK KEZ BAYRAM NAMAZI KILINDI!!!

DUYDUNUZ MU? LARİSA’DA İLK KEZ BAYRAM NAMAZI KILINDI!!!

32
0

Larisa’da ilk kez Bayram Namazı kılındı. Öncelikle bu gençlerimizin alınlarından öpüyorum ve onları seviyorum.

Batı Trakya’da böyle gençler varsa bu Azınlığın sırtı yere değmez. Yunanistan’da Üniversitelerde öğrenim gören gençler yarınlarda iyi birer bilim adamı olma yolunda ter dökerken aynı zamanda dini değerlerine ve kültürlerine sımsıkı sarılarak değerlerini kaybetmiyor, aksine kuvvetlendirerek yaşıyorlar.

İşte böyle bir sevindirici olay Larisa’da yaşandı ve öğrenim gören gençler bir ilki gerçekleştirdiler. Batı Trakya’dan, ailelerinden kilometrelerce uzaklıkta Bayram Namazı kıldılar.

Gençler aralarından bir kardeşlerini din görevlisi olarak seçtiler, ikamet ettikleri bir evin köşesinde kendi imkanlarıyla oluşturdukları namazgahta hep birlikte saf tuttular ve Bayram Namazı’nı eda ederek Bayram sevincini yaşadılar.

Batı Trakyalı gençlerimizde böyle iman inancı ve çalışma azmi var oldukça hem birer bilim adamı yolunda ilerleyecekler hem de ait oldukları islam dininden kopmadan, çoğunluğun içinde azınlık olarak asimile olmadan yarınlarda ülkelerine faydalı birer vatandaş olacaklarından şüphemiz yok. Kaldı ki bunu zaten yaptıkları bu özveriyle ve inançla da herkese göstermiş oldular.

Şimdi sıra Batı Trakya’da görev yapan Azınlık önderlerinin bu gençlerimizi eğitim yaptıkları şehirlerde ziyaret ederek, belirli zamanlarda onlarla birlikte olmak ve sorunlarıyla yakından ilgilenmek kalıyor. İşte o zaman bu gençlerimiz kaybedilmez. Ne pahasına olursa olsun geleceğimiz için onları kazanmalıyız.

Batı Trakya’da ahkam kesmek, etkinliklerde boy boy fotoğraf çıkmakta yarışmak yerine, sahada arazide olmak gerekir. Biz, hizmette alnımızın akıyla, 29 yıldan beri sahadayız, dahası arazideyiz. 

Yakıldık, ama yıkılmadık! Asla şahsi çıkar peşinde olmadık, ihanet ise asla hiç etmedik. İtildik, kakıldık ama yerlere asla düşmedik, düşmeyeceğiz!!!

Şimdilik bu kadar!  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz