Ana Sayfa Yunanistan Haber Düşündürücü! Azınlığı Bir “Tehdit” Olarak Algılıyor

Düşündürücü! Azınlığı Bir “Tehdit” Olarak Algılıyor

2
0

DMT Eyaleti Yeni Emniyet Genel Müdürü Azınlığı bir “tehdit” olarak algılıyor.

Göreve yeni atanan Doğu Makedonya – Trakya Yeni Emniyet Genel Müdürü Siritoudis’den Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlık ile ilgili düşündürücü bir açıklama geldi.

Daha önce Kumçiftliği (Orestiada) Emniyet Genel Müdürü olan Pashalis Siritoudis, yayınlanan genelge ile Doğu Makedonya – Trakya Yeni Emniyet Genel Müdürü olarak göreve getirildi.

Göreve gelir gelmez Gümülcine’de gerçekleştirilen devir teslim töreninde yaptığı ilk konuşması sadece rütin bir konuşma değildi ve  Siritoudis konuşmasında iki önemli konuya değindi.

Birincisi, Doğu Makedonya – Trakya bölgesinde yasadışı göç ile ilgili yaşanan geçişler ve emniyet güçleri tarafından verilmesi gereken mücadeleye değindi.

İkincisi ve düşündürücü olan, Emniyet Genel Müdürü Siritoudis yaptığı konuşmasının bir bölümünde, Batı Trakya’daki Müslüman Türk Azınlığına değindi ve sanki bir potansiyel tehlike olarak algılandığını ima etmesi dikkat çekti ve düşündürdü.

Siritoudis yaptığı konuşmasında, “Doğu Makedonya ve Trakya Genel Emniyet Müdürlüğü’ün temel polislik, asayiş, trafik ve güvenlik sorumluluklarının yanı sıra, yönetmesi gereken iki önemli meselesi var: Göçmenler ve Azınlık. Bu konular, çoğu durumda uyanıklık, metodiklik ve ayrıcalık gerektirir” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz