Ana Sayfa Yunanistan Haber Düşen Uçağı Komandolar ve Iraklı Pilotlar Birlikte Arıyor

Düşen Uçağı Komandolar ve Iraklı Pilotlar Birlikte Arıyor

1
0

Yunanistan’ın Kozana-Yanya arasında düşen tek motorlu eğitim uçağını Yunan Komandolarla birlikte Iraklı pilotlar da arıyor.

31 0cak tarihinde Kozana (Kozani) kentindeki askeri ve sivil olarak kullanılan havalimanından havalanan Egnatia Aviation Sivil Havacılık Okulu’na ait tek motorlu hafif tip eğitim uçağını, aynı zamanda pilotluk eğitimi alan 32 yaşında bir Iraklı olan Amar İbrahim kulanıyordu. Amar İbrahim ilk yalnız uçuşunu 28 Ocak tarihinde gerçekleştirmişti.

Ancak Amar İbrahim ikinci uçuşunda o kadar da şanlı olmadı ve 31 Ocak tarihinde sabah 11:20 civarında Kozana askeri ve sivil olarak kullanılan havalimanından havalanmış ve Yanya istikametine doğru uçuyordu. Ne olduysa saat 11:55 civarında oldu uçakla telsiz konuşması irtibatı kesindi ve o günden bu yana tüm aramalara rağmen ne uçak ne de Iraklı 32 yaşındaki pilot halen bulunamadı.

Uçağın bir anda kaybolmasından hemen kısa süre sonra yunanistan hava Kuvvetleri’nde alarm durumuna geçildi. Kısa sürede Aleksandria bölgesinden ve Kozana bölgesinden askeri helikopterler havalanarak arama çalışmaları başladı. Zaman ilerledikçe Hava Kuvvetleri arama çalışmalarına bir adet C-130 tipi askeri nakliye uçağını da devreye soktu.

Son olarak bir Selanik’ten bir adet Kanander yangın söndürme uçağı da devreye girdi. Öyle ki bu uçak zor dağlık arazide alçak irtifada uçuşlar yapabiliyor. Ancak hava koşulları aramaları zorlaştırıyor. Bugüne yani 2 Şubat tarihine gelindiğinde uçak ve pilot halen bulunamadı.

Bu defasında devreye Genel Kurmay Başkanlığı’nın emriyle Kara Kuvvetleri Komutanlığı girdi arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye Deniz Komandoları sevk edildi. Bugün öğleden sonra bölgede Komandolar arama çalışmalarına başladı. Ancak karanlık basınca da çalışmalar durduruldu. Yarın sabah erkenden günün ilk ışıklarıyla aramalar yeniden başlayacak ve pilota ulaşılması umut ediliyor.

Bir başka gelişme ise, arama çalışmalarına 30 kadar Iraklı pilot katılıyor. Vatandaşlarını bulmak üzere bölgeye intikal eden Iraklı pilotlar arama çalışmalarına katkı sağlamak üzere bölgede bulunuyor.

100 ve üzeri Iraklı pilot Kozani’de ikamet ediyor ve pilotluk eğitimi alıyor. Kozana’da sadece Iraklılar değil, Orta Doğu’dan bazı ülkelerin vatandaşları pilotluk eğitimi alıyor. Buradaki eğitim projesi ikinci yılını doldurmak üzere.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz