Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar DUİSBURG BATI TRAKYA TÜRKLERİ EĞİTİM VE SPOR DERNEĞİ AİLE GECESİ DÜZENLEDİ

DUİSBURG BATI TRAKYA TÜRKLERİ EĞİTİM VE SPOR DERNEĞİ AİLE GECESİ DÜZENLEDİ

16
0

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu(ABTTF) üyesi Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği, 25 Aralık 2012 tarihinde Aile Gecesi düzenledi. Yeni yılı, her yıl olduğu gibi hemşerileri ile kutlamak isteyen Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği’nin düzenlediği özel aile gecesine Duisburg ve çevresinde yaşayan Batı Trakya Türkleri yoğun bir katılım gösterdi. ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Kasap’ın eşleri ile katıldığı aile gecesine Hollanda Batı Trakya Türk Kültür ve Dayanışma Derneği ile ABTTF üyesi Witten Batı Trakya Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yöneticileri de katıldılar. Geceye T.C. Essen Konsolosu Mete Zaimoğlu ve Duisburg Belediyesi Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar da katılımları ile onur verdiler. 

 

Eski başkanlardan Raif Bozacı’nın sunuculuğunda gerçekleştirilen gecede Dernek Başkanı Bilgin İlyasoğlu, tüm katılımcıları selamladıktan sonra yıl sonu dolayısı ile düzenledikleri aile gecesine katılarak kendilerine destek veren tüm misafirlere teşekkür etti, misafirlerin yeni yılını kutladı. Gecede konuşan T.C. Essen Konsolosu Mete Zaimoğlu, anlaşmalar gereğince anavatan olarak kendilerinin her zaman Batı Trakya Türklerinin yanında olduklarını ve bunun hiçbir zaman değişmeyeceğini söyledi. Batı Trakya Türklerinin mücadelesinde haklı olduğunu belirten Konsolos, sivil toplum kuruluşlarının önem kazandığı günümüzde Batı Trakya Türklerinin bu konuda başarılı olduklarını ifade etti. Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar ise Batı Trakya Türkşerinin mücadeleci bir toplum olduğunu ifade ettiği konuşmasında Batı Trakya’nın Duisburg Belediyesi’ni oluşturan farklı renklerden oluşan tabloda Batı Trakya’nın da bir renk olarak bu tabloda yer aldığını söyledi.

 

ABTTF Başkanı: Derneklerimiz bizleri biraraya getiren çatılardır

 

Tüm misafirleri selamlayan ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, öncelikle aile gecesini düzenleyen dernek başkanı ve tüm mesai arkadaşlarını tebrik etti. Başkan Habipoğlu, “Duisburg derneğimiz olmasaydı bizler bugün burada olamaz, eş dostla hasret gideremezdik. Çocuklarımız da biraraya gelemezdi. İşte görüyorsunuz ya derneklerimiz bizleri biraraya getiren çatılardır. Derneklerimiz çok önemli, onlar bir toplumu “toplum” yapanlar, bireyleri kollektif haline getirenlerdir. Bu yüzden derneklerimize sahip çıkmamız gerek.”dedi. ABTTF’nin son dönemde gerçekleştirdiği çalışmaları aktaran Başkan Habipoğlu, Ekim ayında Batı Trakya’ya Avrupalı bir heyetin katılımı ile bir keşif ziyareti gerçekleştirdiklerini, keşif ziyaretinin ardından Kasım’da Brüksel’de bir konferans düzenlediklerini ve burada Batı Trakya Türk Azınlığı’nın sorunlarını dile getirdiklerini belirtti. Lluslararası alanda Batı Trakya’daki kuruluşlar ile birlikte hareket ettiklerini söyleyen Habipoğlu, 2013 yılına da daha önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi. Başkan Habipoğlu, “yapacağız” kelimesinden çok “yaptık” demeye önem verdiklerinin altını ayrıca çizdi. Konuşmasının sonunda Başkan Habipoğlı tüm misafirlerin yeni yılını kutladı, herkese mutluluk ve sağlık dolu bir yeni yıl diledi.

Aile gecesinde misafirler geleneksel Türk mutfağının leziz yemeklerini tattılar, Grup Atılganlar’ın şarkıları eşliğinde doyasıya eğlendiler.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz