Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DURHASANLAR KÖYÜNDE MUHTEŞEM HATİM MERASİMİ

DURHASANLAR KÖYÜNDE MUHTEŞEM HATİM MERASİMİ

9
0

 

Rodop İli’nin Kozlukebir Belediyesi’ne bağlı Durhasanlar köyünde 5 Mayıs 2012 tarihinde “Durhasanlar Kur’an Kursu Öğrencileri Hatim Merasimi” düzenlendi. Kur’an Kursu hocası imam Şerif Şerif ve köy halkı tarafından düzenlenen Hatim Merasimi’ne, civar köylerden çok sayıda soydaş katıldı. Ayrıca etkinliğe katılanlar arasında başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Mustafa Sarnıç olmak üzere, Muavin Konsolos Adnan Öztürk ve Konsolosluk memurlarından Ramadan Duban da yer aldılar.

Etkinlik, Kur’an Kursları 3. Bölge Başkanı İsmail Ahmet’in Kur’an-ı Kerim’den Asr-ı Şerif okumasıyla başladı. Daha sonra Kur’an Kursu öğrencileri ilahiler, şiirler ve Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuyarak devam etti. Sunumunu Bilge Salih’in yaptığı etkinliğin hatim duasını, Gümülcine Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet yaptı. Etkinlik sırasında söz alan Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif; bu etkinliğin gerçekleşmesine sebep olan köy halkına, ayrıca çocuklara bu özgüvenlerini sağlayan hoca ve ailelerine teşekkür etti. Etkinlik sonunda Kur’an Kursu öğrencilerine, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç tarafından Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü imzalı Kur’an-ı Kerim Hatim Belgesi verildi. Ayrıca Kozlukebir Cosmo Clossa Dil ve Bilgisayar Kursu tarafından da öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi. Daha sonra kılınan öğle namazının ardından katılımcılara, etli pilav ve ayran ikram edildi.

Etkinliğe Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Müftü Yardımcısı Fehim Ahmet, Kur’an Kursları 3. Bölge Başkanı İsmail Ahmet, Vaaz ve İrşaad Heyeti Başkanı Cüneyt Sadık, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, ana muhalefetten Birlik-Gelişim Listesi Başkanı Halit Mehmet, Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Eyalet Meclis Üyesi Ercan Hüseyin, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, milletvekili adayları Ahmet Hacıosman, İlhan Ahmet ve Mehmet Eminoğlu katıldılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz