Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DURHASANLAR GENÇLERİ DEB VE ABTTF BAŞKAN’LARINI MİSAFİR ETTİLER

DURHASANLAR GENÇLERİ DEB VE ABTTF BAŞKAN’LARINI MİSAFİR ETTİLER

16
0

Durhasanlar Köyü Gençliği, Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’u ve Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu’nu 27 Ocak 2013 tarihinde köyde ağırladılar.

Durhasanlar Köyü Gençleri’nin organize ettiği yemeğe DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu, ABTTF Yönetim Kurulu Üyesi Sebahattin Mümin ve DEB Partisi Özel Kalem Müdürü ve Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet katıldılar.

Köy gençleri adına avukat Selim Şerif misafirlere hoşgeldiniz diyerek, kendilerini köylerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra sözü DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş’a verdi.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş köylerinde kendilerini ağırlayan Durhasanlar Köyü gençlerine gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür etti. Son zamanlarda Batı Trakya Türk Azınlığı’nın fikri alınmadan çıkarılan “240 İmam Yasası’nı” ve bu yasanın nasıl oldu bittiye getirilerek azınlığa dayatıldığını anlattı. Anaokullar meselesinde başlayan geri gidişin devam ettiğini söyledi.

Batı Trakya Türk Azınlığı’nın 29 Ocak Milli Direniş Günü öncesi Yunan Hükümeti’nin Lozan Antlaşması’na aykırı bir yasa çıkartarak “dini özerkliğimizi” elimizden nasıl aldığını dillendirdi. Daha sonra sözü ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu’na bıraktı.

ABTTF Başkanı Halit Habipoğlu da, hem 29 Ocak Milli Direniş Günü kutlamalarına katılmak için, hem de DEB Partisi ile yaptıkları İşbirliği Protokolü gereği 2013 yılı stratejilerini belirlemek için, Batı Trakya’ya geldiğini ifade etti. Ayrıca kendisini böyle güzel bir organizasyonla ağırlayan Durhasanlar Köyü gençlerine teşekkürlerini sundu. ABTTF’nin çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve ABTTF ile DEB Partisi’nin müşterek oluşturacakları projeleri nasıl hayata geçireceklerini anlattı.

DEB Partisi olarak Durhasanlar Köyü gençlerini, hazırladıkları bu güzel organizasyondan dolayı kutluyoruz ve kendilerine gösterdikleri bu eşsiz misafirperverlik için çok teşekkür ediyoruz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz