Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARICILIK ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ ÜYELERİ MEHRİKOZ BÖLGESİNİ GEZDİ

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ARICILIK ARAŞTIRMA VE GELİŞTİRME UYGULAMA MERKEZİ ÜYELERİ MEHRİKOZ BÖLGESİNİ GEZDİ

19
0

Gümülcine S. Müftülüğü ve Radyo City’nin işbirliği ile Düzce Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama Merkezi (DAGEM) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, uzman biyologlardan Dr. Pınar Göç Rasgele, tekniker İdris Günay ve arıcı Sami Şener, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif’i ziyaret ettiler.

 

Ziyaret esnasında Sayın Kekeçoğlu Müftü İbrahim Şerif’e, Batı Trakya’ya geliş amaçlarını, Batı Trakya’da yapmak istedikleri hakkında bilgi verdi. Müftü Şerif’te ekibe Batı Trakya’ya gelmelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ayrıca yapmayı planladıkları çalışmalar hakkında kendilerine destek vereceklerini söyledi.

22 Haziran Cuma akşamı Sayın Kekeçoğlu ve ekibi, Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde arıcılara ve arıcılık ile ilgilenmek isteyenlere yönelik sunum eşliğinde bir sohbet toplantısı düzenlediler. Toplantıya Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Radyo City Sahibi Halit Halilibrahim, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan ve yaklaşık olarak 80 kişi katıldı. Müftü İbrahim Şerif yaptığı kısa konuşmada Batı Trakya’nın arıcılık için müsait olduğunu ve amatör olarak Batı Trakya’da arıcılık yapıldığından bahsetti.

 

Ekip üyeleri Gümülcine gezisinin ardından 24 Haziran Pazar günü Mehrikoz bölgesine misafir oldular. Mehrikoz bölgesi Salıncak mahallesi’nde kendilerini arıcılıkla uğraşan Salıncak ve etraf köyleden çok sayıda soydaş karşıladı. Mahallenin eski Harman Yeri’nde bulunan köşkte sohbet ettiler kahve içtiler.

 

Köydeki bir soydaşın arılığında gerçekleşen toplantıya Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif, Radyo City Sahibi Halit Halilibrahim, Mehrikoz eski Nahiye Başkanı Abdulkadir Hafızhoca ve yaklaşık olarak 40 arıcı katıldı. Toplantıda arıcılara kovanların başında teknik bilgiler verildi. Sayın Kekeçoğlu bölgenin arıcılık için çok müsait olduğundan bahsetti.

 

Bilgilendirme toplantısının ardından misafirlere kuzu çevirme ikram edildi. Misafirler bu güzel ziyafetin ardından misafirperverliklerinden dolayı herkese teşekkür edip ülkelerine döndüler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz