Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DÜNYAGÖZ HASTANELER GRUBU’DAN YUNANİSTAN’A YATIRIM MÜJDESİ

DÜNYAGÖZ HASTANELER GRUBU’DAN YUNANİSTAN’A YATIRIM MÜJDESİ

10
0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’ın katılımıyla gerçekleşen Türk –Yunan İş Forumu’na katılan Dünyagöz Hastaneler Grubu Atina’ya uluslararası çapta tam teşekküllü bir göz hastanesi yapacaklarını açıkladı.

DEİK ve TİM işbirliğinde düzenlenen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile beraberinde Bakanlar ve işadamı heyetinin yer aldığı Türk-Yunan İş Forumu’na katılan Dünyagöz Hastaneler Grubu; Yunanistan’a göz hastanesi ve kornea bankası yatırımı yapacakları müjdesini veridi. Türkiye ile Yunanistan arasındaki ikili ticaret hacminin 2012 yılında 5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini ifade eden Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Eray Kapıcıoğlu, Yunanistan’ı uzun süredir olumsuz yönde etkileyen ekonomik krizin, Türk-Yunan ticaret ilişkilerine olumsuz yansımadığını anlattı.

Eray Kapıcıoğlu, 2 ülke arasındaki bağları kuvvetlendirmek adına, Türkiye ve Avrupa’da 18 ayrı noktada faaliyet gösteren Dünyagöz grubu ve Yunanistan’ın en başarılı sağlık Grubu olan IASO ile İstanbul ve Atina’da karşılıklı ziyaretler gerçekleştiğini hatırlatarak, “Bu ziyaretler esnasında yapılan müzakerelerin akabinde 2 kurum uzmanlıklarını birleştirerek Atina’da uluslararası çapta tam teşekküllü bir göz hastanesi ve Avrupa’ya hizmet verecek ilk özel kornea bankası kurulmasına karar vermişlerdir” dedi.

Eray Kapıcıoğlu, Dünyagöz Grubu’nu temsilen İcra Kurulu Üyesi Selin Yıldırım Peker ve IASO Grup’u temsilen CEO Dr. George Stamatiou mutabakat zaptını imzalamak üzere Mart 2013’te bir araya geleceklerini söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz