Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR.SADIK AHMET ADININ VERİLDİĞİ OKUL TARAFINDAN ANILDI

DR.SADIK AHMET ADININ VERİLDİĞİ OKUL TARAFINDAN ANILDI

25
0

15 Ocak 2015 Perşembe günü Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan bir program ile rahmetli liderimiz Dr. Sadık Ahmet anıldı ve 68. yaş günü kutlandı.

Mili Eğitim Bakanlığının Türkiye’deki tüm mesleki liseleri “Çok Programlı Anadolu Lisesi veya Mesleki ve Teknik Lisesi” olarak dönüştürme  kararı alınca, adı Milli Eğitim Müdürlüğünün teklifi ile Dr.Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak değiştirilen Turizm ve Otelcilik Anadolu Lisesi, hem liderimiz rahmetli Dr.Sadık Ahmet’in ismini alarak onun adını bir ilim yuvasında ilelebet yaşatma kararı aldı hem de onu 68. yaş gününde güzel bir programla andı.

Programa eşi onursal başkanımız Işık Sadık Ahmet, oğlu işadamı Levent  Sadık  Ahmet, kızı Funda Sadık Ahmet ve DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş katıldılar.

Okul Müdürü Şeref Uz yaptığı açılış konuşmasında okulun adının değiştirilme serüvenini anlattı ve başta ailesi olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür etti.

Öğrencilerin sunduğu programdan sonra DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş söz aldı.Genel Başkan konuşmasında, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın en zor günlerinde rahmetli Dr.Sadık Ahmet’in bir güneş gibi doğduğunu, azınlık hakları için mücadele ettiğini, mücadeleyi liderimizin bıraktığı noktadan kendilerinin aldığını ve ilelebet bu mücadelelerini sürdüreceklerinin sözünü verdi.  Ayrıca liderimiz Dr. Sadık Ahmet’in isminin bir ilim yuvasına verilmesinde katkısı olan Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin’e, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra söz alan rahmetli liderimizin eşi Işık Sadık Ahmet, sayısız konuşmalar yaptığını ve konferanslar verdiğini, ancak bu anlamlı günde duyduğu heyecanı yaşamadığını belirterek, eşinin ismini bir ilim yuvasına verilmesini sağlayan ve onun ismini ölümsüzleştiren herkese teşekkür etti.

Kızı Funda Sadık Ahmet Alp de babasının hayatını kaybettiği kazada o araçta olduğunu ve 12 yaşında babasız kaldığını belirterek, 2008 yılında onun için yazdığı şiiri okuyarak, herkesi duygulandırdı.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz