Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR.OSMAN İSMAİL: “BENİM İÇİN BAŞKANLIK HİÇ DE ÖNEMLİ DEĞİLDİR, ÖNEMLİ OLAN HİZMET...

DR.OSMAN İSMAİL: “BENİM İÇİN BAŞKANLIK HİÇ DE ÖNEMLİ DEĞİLDİR, ÖNEMLİ OLAN HİZMET MESELESİDİR.”

13
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Asbaşkanı Dr.Osman İsmail, 29 Aralık 2012 tarihinde Birlik gazetesinin konuğu olarak, kendisi ile bu güne kadar geçen süreç içersinde, kendisinin gözlemlediği ve olması gerekenler üzerine geniş kapsamlı özel bir röportaj yaptık.

Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi bölümünden mezun olan Dr. Osman İsmail, “benim için başkanlık hiç önemli değil, benim için önemli olan hizmet meselesidir” diyerek, seçimlere kısa bir süre kala da önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı. Ayrıca Asbaşkan Dr.Osman İsmail, “BTAYTD gerekirse; Gümülcine şehir meydanına da bir şube açarak, bu derneğin sesini daha da geniş kitlelere duyurmayı başarabilmelidir” diyerek, bu konudaki görüşlerini dile getirdi.

Birlik Gazetesi:

Öncelikle ilk olarak Üniversitede okuyan öğrencilerimize yönelik neler söylemek istersiniz?

“Artık gelişen ve globalleşen bu dünyada Üniversite mezunu kişilerin doktora ve master yapmalarından ziyade, pratikte ve uygulamada edinilen bilgiler daha geçerlidir”

Osman İsmail:

“Üniversitede eğitimlerine devam eden öğrencilerin, ileride kendilerine bir referans olacak şekilde, branşlarına göre çeşitli meslek gruplarında 1-2 aylık yada daha uzun süreli çalışmalarına imkan sağlamak. Çünkü artık gelişen ve globalleşen bu dünyada Üniversite mezunu kişilerin doktora ve master yapmalarından ziyade, pratikte ve uygulamada edinilen bilgiler daha geçerlidir. Dolayısıyla bu şekilde kişilerin mesleklerinde edindikleri tecrübeler, kendi iş ve becelerine yansımış olup, bu durum başarılarının artmasına da sebep olacaktır. Bu başta BTAYTD ve bu derneğin bir kolu olan Genç Akademisyenler Topluluğu’na (GAT) büyük görevler düşmektedir. Bizler gerek şimdiki yönetim, gerekse bundan sonraki yönetime aday olan kişiler olarak bunu uygulamaya koymaya hazırız. Kısacası üniversitede eğitimlerini devam ettiren öğrencilere kendi alanlarında belirli periyodlarda staj görmelerini sağlamak. Bizler dernek olarak bu anlamda gerekli yetkililerle temaslarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.”

Birlik Gazetesi:

Türkiye ve Yunanistan arasında ticaret alanında atılan adımlar ve buradaki meslek sahipleri bu dernek çatısı altında bir birim oluşturulup, bu birimde değişik meslek gruplarında kişilerin çalışmalarını sağlamakmıdır amacınız?

“Bu kurum bir iş ve işçi bulma kurumu değildir. Bu kurum bir bilim adamları kurumu, farklı akademisyenlerin bir araya geldiği bir kurumdur”

Osman İsmail:

“Evet. Biz belirli bazı alanlarda uzmanlaşmış kişileri bir araya getirebilmek için çaba sarfediyoruz. Şunu da vurgulamak isterim. Bu kurum bir iş ve işçi bulma kurumu değildir. Bu kurum bir bilim adamları kurumu, farklı akademisyenlerin bir araya geldiği bir kurumdur. Bizlerin asıl amacı genç nüfusun, örgütlenme aşamasındaki gençlerimizi bir araya getirmek adına, şube sayımızı arttırmaktır.”

Birlik Gazetesi:

Üyeler ve üyelikler konusunda sizin gözlemledikleriniz nelerdir?

Dışarıdan eleştirmek çok kolay, ama zamanı geldiğinde gelip burada sorumluluk sahibi olabilmeliyiz

Osman İsmail:

“Şunu açıkça söyleyebilirim. Örneğin kişi genel kurula geliyor, konuşuyor ve eleştiriyor. Ama bir bakıyorsunuz bu kişi sorumlukluktan kaçıyor ama eleştirebiliyor. Bu yanlış bir yaklaşım tarzıdır diye düşünüyorum. Dışarıdan eleştirmek çok kolay, ama zamanı geldiğinde gelip burada sorumluluk sahibi olabilmeliyiz.

Biz derneğimizde bazı konuları görüştüğümüz sırada derneğimizin eski başkanlarını ve konunun ehli olan kişilerini de davet ediyor, onlarla görüşüyoruz. Bakın derneğimizin faaliyet raporundaki (web sayfası)fotoğraf karelerinde mutlaka bu dernekte emeği geçen bir kişi vardır. Biz onları eskilerle yeniyi ve bu mozaiyi korumak için, gelin bizlere de görüşlerinizi anlatın diyoruz. Böylece bizler şu andaki yönetim olarak, eskilerle yeniyi birleştirmek için elimizden geleni yaptık.”

Birlik Gazetesi:

Siz Osman İsmail olarak hemen hemen her etkinlikte yer aldınız, bu duruma biraz açıklık getirir misiniz?

Osman İsmail:

“Bu durumu şöyle izah etmek istiyorum. Bizler yönetimdeki arkadaşlar her yerde derneğimizi temsil etmeye çalıştık. Bölgemize gelen üst düzey ziyaretler sırasında da derneğimiz olarak tam kadro hazır bulunduk ve derneğimizi temsil ettik. Zaten adaylığımızı koyup seçilmek ve seçildikten sonra da çalışmak değil mi? İşte bizim de en iyi şekilde bunu başardığımıza inanıyorum. Tabii ki daha alacak çok mesafemiz olduğunun altını da çizmek istiyorum.”

Birlik Gazetesi:

Sizlerin en fazla benimsemiş olduğunuz çalışma tarzı nasıldır, bireysel mi yoksa ekip çalışması mı sizin için daha önemli?

“Bütün yönetimdeki ve üye arkadaşları, iyi niyetli kişiler olarak görüyorum”

Osman İsmail:

“Ben ekip çalışmalarının daha önemli olduğunu düşünüyorum. Başarının ekip çalışmasından geçtiğine inananlardanım. Şu andaki yönetimimizde de bu geçerlidir. Öyle arkadaşlar var ki, bu kişiler ön planda yer almamıştır. Bütün yönetimdeki ve üye arkadaşları, iyi niyetli kişiler olarak görüyorum.

Burada bir de şunu söylemek istiyorum. Bölgemize kurulması planlanan Serbest Ticaret Bölgesi toplantılarına katıldık. Çünkü dışarıya satılacak ürünlerin, yani ihracata yönelik olduğu için bunun içinde yer aldık. Geniş düşündüğümüzde ve bölgedeki geleceği gördüğümüzde bunun dışında kalmamız asla mümkün olamaz olmamalı. Gençlere birşeyleri hazırlamamız gerekir. Kollarımızı bağlayıp oturursak bir arpa boyu yol alamayız. Oysa günümüzde başarı üretmekten ve sırasıyla da pazarlamaktan geçiyor.  Bizim derneğimizle ne alakası var diye sorarsanız tabii ki herşeyin zincirin halkaları olduğunu unutmayın. ”

Birlik Gazetesi:

Yapılacak olan son seçimlerde yeniden aday olmayı düşünüyor musunuz?

Osman İsmail:

“Evet. Hemen hemen aynı ekip devam ediyoruz. Benim için başkanlık hiç de önemli değildir. Benim için önemli olan hizmet meselesidir. Ben yönetim kuruluna seçilsem bile yine bir başkan olarak bütün gayretimi ortaya koymaya çalışacağım. Bu insanın gönlünde var ise her yerde bu hizmeti yapabilirsin. Kısacası rütbe benim için hiç de önemli değil.

“Mevcut yönetimle birlikte, artık tüm yazışmalarımızı üç farklı dilde yapabiliyoruz”

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Bizim derneğimiz yasal bir dernektir. Neden derneğimizin bir şubesi daha Gümülcine’deki şehir meydanında olmasın. Yunan toplumunun içinde soyutlaşacağımıza onlara iyi niyetli olarak yaklaşmak ve onlara ne yapmak istediğimizi anlatmak için onların içinde yer almamız gerekir diye düşünüyorum. Biz kınama, duyuru vs. yazılar yazıyorduk bunların hepsi Türkçe’ydi. Girin bu web sayfasına Türkçenin yanısıra, yunancasını ve ingilizcesini de göreceksiniz. Bütün faaliyetlerimizi tüm dünyaya duyurabilmemiz gerekir. Dolayısıyla mevcut yönetimle birlikte, artık tüm yazışmalarımızı üç farklı dilde yapabiliyoruz.”

Birlik Gazetesi:

Son olarak Dernek üyelerine ne gibi bir çağrιda bulunmak istersiniz?

Osman İsmail:

“Öncelikle 27 Ocak 2013 tarihindeki seçimlere tüm üye arkadaşaları davet ediyorum. Üye olmayanlar da gelsinler üye olsunlar. Burada tüm üyeler, başarıyı değerlendireceklerse , mevcut kişileri özelliklerine göre değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Eğer bir akrabayı değerlendireceksek de, o zaman başarıyı da maalesef beklemeyeceğiz. Kanaatimce akrabaya göre, tanıdığa göre, o kişiye göre oy kullanmayalım. Herkes somut olarak kendilerini en yüksek oranda temsil etme oranına sahip kişilere göre oyunu kullanmaları kanaatini göz önünde bulundurmaları gerekir diye düşünüyorum. Kısaca başarılı olandan yana tercihlerimizi ortaya koyabilmeliyiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz