Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “DRAGOS MUSIKİ DERNEĞİ”NE KOZANİ’DE BÜYÜK İLGİ

“DRAGOS MUSIKİ DERNEĞİ”NE KOZANİ’DE BÜYÜK İLGİ

13
0

Kozani Belediyesinin davetlisi olarak Kozani’de bir festivale katılan “Dragos Musıki Derneği“ne büyük ilgi vardı. Koronun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılara bölge halkının eşlik etmesi ise muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Kurulduğu günden bugüne kadar Yunanistan’ın değişik bölgelerinde konserler veren “Dragos Musıki Derneği” korosu, Türk-Yunan dostluğuna da önemli katkılarda bulunuyor.

İstanbulun en büyük musıki derneklerinden biri olan Dragos Musıki Derneği 5. yılında toplam 13 yurtdışı konserinin 6.sını Kozani festivalinde gerçekleştirdi. Bugüne kadar 100 e yakın büyük konser gerçekleştiren dernek, özellikle Türk-Yunan dostluğu için gösterdiği başarı nedeni ile iki ülke arasında barışı geliştirmek isteyen Yunan belediyelerinin tartışmasız talep ettiği koro oldu.

Sanatçı Semra Türel ve piyanist Metin Kayanın da yer aldığı konserde Türk-Yunan ortak şarkıları seslendirildi ve konser boyunca izlemeye gelenler büyük zevk aldılar.

Bu sonuçtan gurur ve mutluluk duyan dernek kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Serdar Taştanoğlu’na plaketler verildi ve Kozani bölgesindeki tv kanalları peş peşe röportajlar yaptı.

Dragos Musıki Derneği” Başkanı Serdar Taştanoğlu BİRLİK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, “müzik evrenseldir, insanları, halkları ortak bir noktada birleştirir. Müzik barıştır, bizler de her birimiz birer barış elçileriyiz. Kozani Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu bu güzel festivalde Yunanlı dostlarımızla birlikte olmaktan büyük keyif aldık. Aynı kültürün insanları olarak birbirimize ne kadar yakın olduğumuzu Kozani bölgesinde bir kez daha gördük ve yaşadık. Daha ziyade insanların gönüllerine girmeyi başardık. Yunanistan bizi sevdi, biz de Yunanistan’ı. Kaldı ki bu ilk gelişimiz de değil. Birçok kez Yunanistan’ın değişik bölgelerinde konserler verdik ve istenildiği takdirde her defasında da gelmeye hazırız” dedi.  

 

 

  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz