Ana Sayfa Uncategorized Dr. Sadık Ahmet Kabri Başında Törenle Anıldı

Dr. Sadık Ahmet Kabri Başında Törenle Anıldı

2
0

Batı Trakya Türklerinin Dostuk Eşitlik Barış (DEB) Partisi kurucusu, eski bağımsız milletvekili Dr. Sadık Ahmet, vefatının 25. yıl dönümünde Gümülcine’de kabri başında dualarla anıldı.

DEB Partisi ve Sadık Ahmet ailesi tarafından düzenlenen anma etkinliği, bu yıl Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan önlemler çerçevesinde sınırlı katılımla gerçekleştirildi. Bu yılki törene Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin katıldı.

Dr. Sadık Ahmet’in vefatının yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ilk tören Sadık Ahmet’in Gümülcine Kahveci Mezarlığı’ndaki kabri başında yapıldı. Buradaki törene DEB Partisi yönetimi, Dr. Sadık Ahmet’in ailesi, Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosu Murat Ömeroğlu, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete katıldı.

Tören, Gümülcine Müftülüğü’ne bağlı din görevlileri tarafından sala ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Dua ise Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif tarafından yapıldı. Daha sonra ise Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Sadık Ahmet bir konuşma yaptı.

Mezarlıktaki törenden sonra Gümülcine’deki Diamond Restorant’ta Dr. Sadık Ahmet için bir anma programı gerçekleştirildi. Buradaki programa Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Başkonsolos Murat Ömeroğlu, Sadık Ahmet ailesi, DEB Partisi yöneticileri, Merkez Yürütme Kurulu üyeleri, AP adayları, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri, Türk azınlık belediye başkanları ve diğer davetliler katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan: “Batı Trakya Türkleri asla yalnız değildir

Anma programının sunuculuğunu DEB Partisi Gençlik Kolu yöneticilerinden Burak Adil yaptı. Etkinlik merhum Dr. Sadık Ahmet’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mesaj Atina Büyükelçisi Burak Özügergin tarafından okundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, Sadık Ahmet’in Batı Trakya Türkleri ve Türk milletinin gönlünde taht kurduğunu belirtti. Batı Trakya Türklerinin edindiği kazanımlarda Sadık Ahmet’in önemli payı olduğu vurgulanan mesajda, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın asla yalnız ve sahipsiz olmadığı vurgulandı.

Anma etkinliğinde DEB Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu yaptığı konuşmada Sadık Ahmet’i toplum olarak unutmayacaklarını belirterek, partinin eski genel merkezinden çalınan Sadık Ahmet’in kaza yaptığı aracı hatırlattı ve “Bizler için çok büyük anlamı olan o aracın iade edilmesini istiyor ve bekliyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Sadık Ahmet’in eşi ve DEB Partisi Onursal Başkanı Işık Sadık Ahmet konuştu. Işık Sadık Ahmet, Lozan Antlaşması’ndan doğan hakları yeniden elde edene kadar Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı ve Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ise yaptığı konuşmada, merhum Sadık Ahmet ile hapishane arkadaşı olduğunu kaydederek, kendisiyle yaşadığı olayları ve hapishane günleri başta olmak üzere bazı hatıralarını anlattı.

“Şu fani dünyadan bir Sadık Ahmet geçti”

Türkiye devletini temsilen bu yılki anma etkinliklerine katılan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin “Şu fani dünyadan bir Sadık Ahmet geçti” diyerek sözlerine başladı. Büyükelçi şunları dile getirdi: “Bizler unutmadık ve unutmayacağız. Çünkü bazı liderler ait oldukları toplumların yaşamına, kendileri bu dünyadan göçüp gittikten sonra da yön verirler. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi; yolunda yürüyen bir yolcunun sadece ufku görmesi kafi değildir. Muhakkak ufuk ötesini de bilmesi ve görmesi lazımdır. Dr. Sadık Ahmet ufkun ötesini de görebilen, zor koşullarda Batı Trakya Türklerine liderlik ve rehberlik etmiş bir toplum lideridir. Anavatan ve ötesinde milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir.”

Dr. Sadık Ahmet için yapılan anma etkinliğine ayrıca; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Dış Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Abdullah Eren, EFA Başkanı Lorena Lopez de Lacalle, Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu Başkanı Halit Habipoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Necmettin Hüseyin yazılı veya video mesaj gönderdi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz