Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR. KENAN HASİPİ YENİDEN TDP GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

DR. KENAN HASİPİ YENİDEN TDP GENEL BAŞKANI SEÇİLDİ

12
0

Türk Demokratik Partisi’nin 8. olağan kurultayı Kalkandelen’de yapıldı. Kalkandelen’de coşkulu bir ortamda düzenlenen kurultaya, Makedonya (FYROM) Dışişleri Bakanı sayın Nikola Popovski, Milli Eğitim Bakanı Pançe Kralef, Türkiye’den AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türkiye Büyük Millet Meclisi Türkiye-Makedonya Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Bürge, T.C Makedonya Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer, Kosova Demokratik Türk Partisi (KDDP) Genel Başkanı ve Kamu Yönetimi Bakanı sayın Mahir Yağcılar, Karadağ Devlet Bakanı sayın Rafet Husoviç, Bulgaristan Milletvekili sayın Kasım Dal, Makedonya Başkonsolosu Zerrin Abas, BALMED Y.K.Başkanı Ömer Güzelyazıcı, Tek Rumeli Televizyonu sahibi Atilla Baykal, Girlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, Tek Rumeli Televizyonu ve NTV Edirne Temsilcisi Gökhan Tuzladan katıldı.

Kurultaya Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül, Başbakan sayın Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı sayın Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren birer mesaj gönderdiler.

Sinevizyon gösterimi ile başlayan kurutal, “Makedonya” (FYROM) ve Türkiye milli marşlarının okunmasıyla devam etti.

 

Hasipi: “Medeni bir toplumun evlatlarıyız”

Divan seçiminden sonra Türk Demokratik Partisi Genel Başkanı Kenan Hasipi dört yıllık çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Dr. Kenan Hasipi, Türk Demokratik Partisi’nin şimdiye kadar en başarılı döneme imza attığını, devlet kademelerinde, kamu kurumlarında Türklerin yer aldığını söyledi.Dr. Kenan Hasipi konuşmasını Atatürk’ün şü sözlerini hatırlatarak tamamladı:

“Medeni bir toplumun evlatları olduğumuzu kanıtlamak için gereken ödevleri tamamında yerine getirdiğimizi söyleyemeyiz. Bugün ve yarına çok işimiz kaldı. Arkadaşlarıma tavsiyede bulunuyorum, kendi çıkarlarımız için değil bu büyük milletin çıkarları için gelin birlikte çalışalım. Bu topraklarda zor elde ettiğimiz itibarımızı korumak için tüm uzman ve kalifeyi kadro potansiyelimizi seferber etmek zorundayız. Üyelerimizle sürekli temas halinde olmalıyız. Onların düşüncelerini ve halkımızın sorunlarını yürekten hissetmeliyiz. Kararsızların, cesaretini yitirmiş olanların ve gönlsüzlerin Partimizde yeri yoktur.” Şahsi çıkarlara ve şöhret peşinde koşanlara siyasi entrikalara son vermeliyiz.”

 

Ömer Çelik: “Anavatan bütün ruhuyla ve kalbiyle sizinle beraberdir”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Makedonya’nın bütünlüğünü, egemenliğini, sınırlarının değişmezliğini kararlılıkla savunduğunu belirterek “Anavatan bütün ruhuyla ve kalbiyle sizinle beraberdir” dedi. Ömer Çelik, yaptığı konuşma esnasında sık sık alkışlandı ve Başbakan Erdoğan’ın mesajını iletirken de salonda alkışlar yükseldi.

 

Büyükelçi Sökmensüer: “Dargınlıkların, küskünlüklerin geride bırakılması, en ücra köydeki insanımıza tarafınızdan sahip çıkılması benim en samimi temennimdir.”

T.C Makedonya Büyükelçisi Halil Gürol Sökmensüer anlamlı bir selamlama konuşması yaparak önemli mesajlar verdi. Sökmensüer konuşmasında özetle şunları ifade etti.

“Bu ülkenin asli unsurları olan siz değerli soydaşlarımızın birlik beraberlik içinde olmanıza, dayanışma ruhunu içinde bölgesel, sınıfsal veya siyasi ayırımlara düşmeden, bölücülüğe, bölünmeye kapılmadan güçlenmenize, birbirinize sahip çıkmanıza bağlıdır.

Bugün kongre yaptığınız bu salonda gördüğüm coşkunun, birlik ve beraberlik ruhunun tüm Makedonya çapında sergilenmesi, dargınlıkların, küskünlüklerin geride bırakılması, en ücra köydeki insanımıza tarafınızdan sahip çıkılması, kucaklanması benim en samimi temennimdir.

Demokrasilerde görüş farklılıkların olması olağandır. Ancak Makedonya’daki soydaşlarımızın yasalardan kaynaklanan temel haklarının savunulması, partiler üstü bir konudur. Bu noktada Türk Toplumunun sahip olduğu haklarının etkin bir şekilde kullanılması için Türk Demokratik Partisi’nin ve özellikle Genel Başkanı sayın Hasip’in yoğun çaba sarfettiğini, zaman zaman siyasi kariyerini riske edip falanca kurumda bir Türk soydaşın daha işe alınmasını sağlamam için zorlu bir siyasi mücadele verdiğini yakinen bilen bir kişi olarak, düzenlemekte olduğunuz bu Kurultayla partinizin mevcut konumunu güçlendireceğinize ve böylece bu ülkedeki tüm soydaşlarımıza daha iyi hizmet etme imkanına kavuşacağınıza olan inancımı da bu vesileyle ifade etmek isterim.”

 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de yaptığı konuşmada, Balkanlar’a gönül veren çok sayıda gönül adamı bulunduğunu, bunlardan birinin de merhum Muhsin Yazıcıoğlu olduğunu söyledi. Destici, “bizim

Destici, “Tüm Türk-İslam coğrafyasının her derdi bizim derdimizdir. Büyük Birlik Partisi, tüm kadrolarıyla sizlerin yanındadır” dedi.

Makedonya Türk Demokratik Partisi’nin 8’inci olağan kurultayına partinin başkanı Kenan Hasip tek aday olarak katıldı.

2002 ‘den bu yana partinin başında olan ve son kez aday olduğunu açıklayan Hasipi gelecek seçimlerde yeni kadrolarla devam etmek istediklerini söyledi.

Kurultay salonunda yapılan oy işlemi gecenin geç saatlerine kadar sürdü. Sayılan oylar sonucu 281 delegenin kullandığı oylardan 167 evet oy alan Dr. Kenan Hasipi yeniden TDP Genel Başkanı seçildi.

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz