Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DR. HASAN AHMET’TEN AZINLIK MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

DR. HASAN AHMET’TEN AZINLIK MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

16
0

Batı Trakya’da yazdığı şiirlerle tanınan Dr. Hasan Ahmet azınlık milletvekillerine çağrıda bulundu.

“Yurtsever Milletvekillerine Çağrı” başlıklı bir yazı yayınlayan Dr. Hasan Ahmet, yıllardan beri devam eden sorunların çözümü için azınlık milletvekillerine birlikte, el ele vererek mücadele etmeleri çağrısında bulundu.

Dr. Hasan Ahmet’in yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 

YURTSEVER MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI

Çek Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Sayın Václav Havel görevden ayrılırken; “En büyük hatam şairleri dinlememek oldu. Biz siyasiler gündem yaratırız,  şairler ise gerçekleri söyler” diyerek özeleştirisini yapmış.

30 yıldan beri Avrupa’da sorunlarımıza çözüm arıyoruz, 30 santim yol katedemedik, müftülük, vakıf, eğitim gibi azınlık sorunlarız halledilmedi, ekonomik sorunlar da ağırlaştı,  gerekeni yapamadık, çözümü de galiba  yanlış yerde aradık, çözümün yeri Yunanistan, yurtsever Yunanlılarla birlikte mücadele edemedik, oysa DİKAÇA ile 5 yıl mücadele eden bilim adamlarımız başardı deyip özeleştirimizi yapmamız lazım.

Yanlış anlaşılmasın yapılanlara karşı değilim. Elbette Avrupa’da da hakkımızı arayacağız, biz de Avrupalıyız, Avrupa bizim ortak evimiz, ama çözümün yeri Yunanistan parlementosu.

Milletvekilimiz Sayın Mustafa MUSTAFA, DİKAÇA mücadelesinin bayraktarıydı, 35 yıldan beri aktif siyasetçi, örnek bir yurtsever. Genç yurtsever milletvekillerimiz Sayın Ayhan KARAYUSUF ve Sayın Hüseyin ZEYBEK, Sayın Mustafa MUSTAFA ile el ele verseler, bir de Yunanistan’daki yurtseverleri mücadalemize katsalar, başarırlar.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz