Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar DR. ERTUĞRUL TANRIKULU, KUMÇİFTLİĞİ (ORESTİADA) BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

DR. ERTUĞRUL TANRIKULU, KUMÇİFTLİĞİ (ORESTİADA) BELEDİYESİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16
0

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, sınır şehri olan Edirne’nin komşu ülke belediyeleri ile ikili işbirliği ve ortak kültürel etkinlikler düzenlemesine önem verdiklerini söyledi.

Yunanistan’ın Kumçiftliği (Orestiada) Belediyesi’ni ziyaret eden Tanrıkulu, burada Belediye Başkan Yardımcıları Anastasios Papadopoulos ve Maraslis Anastasios ile görüştü. Edirne Belediyesi olarak birçok kültürel etkinlik düzenlediklerini belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bu etkinliklere Kumçiftliği Belediyesi’ni de davet etmek istediklerini, ancak bu etkinliklerin dışında Kumçiftliği Belediyesi ile ayrı bir etkinliği de gerçekleştirmeyi arzuladıklarını kaydetti.

Kumçiftliği Belediye Başkanı Dimitris Muzas’ın bir süre önce Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ile yaptığı görüşmede ortaya çıkan bu ortak çalışma fikrini kısa sürede hayata geçirmek için Kumçiftliği’ni ziyaret ettiğini kaydeden Tanrıkulu, “Bizler aynı coğrafyayı paylaşan, aynı kültürün içinde olan toplumlarız. Dostluk ve işbirliğine önem veriyoruz. Bu nedenle de ortak paylaşımlar sergilemeliyiz. Her ne kadar arada sınır olsa da birbirine 20 dakika uzaklıktaki bu iki belediyenin başta kültürel işbirliği olmak üzere birbiriyle ortak paylaşımlar sergileyeceği çalışmalar yapmasını hedefliyoruz. Bunun için de üzerimize düşen görevleri gerçekleştirmek ve halklarımıza bunu göstermek istiyoruz” dedi.

Kumçiftliği (Orestiada) Belediye Başkan Yardımcıları Anastasios Papadopoulos ve Maraslis Anastasios da, bu işbirliğine hazır olduklarını belirterek, “Bizler de bu ortak çalışmanın gerçekleşmesinden memnuniyet duyacağız. En kısa sürede iki belediyenin bu işbirliğini hayata geçirmesinde gereken çalışmaları yapmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kumçiftliği Belediyesi’nden Kültür Müdürü Ani Roropulu ile Edirne Belediyesi Avrupa Birliği ve Uluslararası İlişkiler Birimi Sorumlusu Selim Bilginkaya’nın da katıldığı görüşmede, önümüzdeki hafta Orestiada’dan bir heyetin Edirne’yi ziyaret ederek ortak etkinlik için tarih belirlemesi kararlaştırıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz