Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİPLOMAT ÖĞRENCİLERİN BATI TRAKYA GEZİSİ

DİPLOMAT ÖĞRENCİLERİN BATI TRAKYA GEZİSİ

17
0

Yarınların diplomatları Batı Trakya’yı tanıma gezisinde bölgede ziyaretlerde bulundu. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde eğitim gören 20 öğrenci öğretim görevlileri ile birlikte Batı Trakya gezisinde bölgede bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi.  

Ziyaretleri kapsamında İskeçe, Gümülcine ve Evros illerinde bazı temaslarda bulunan heyet, Batı Trakya’da yaşayan Türk Azınlığı’nın yoğun olarak yaşadığı bölgeleri de gezerek Yunanlılarla Türklerin birlikte yaşamını yakından görme fırsatı buldular.

Şapçı bölgesine giden heyet burada Şapçı Belediye Başkanı İlias İoannakis’i ziyaret etti ve bölge hakkında bilgi aldılar.

Heyet üyeleri daha sonra Şapçı bölgesinde bulunan Çokkültürlü Şapçı Ortaokulu’nu ziyaret ettiler. Bölge Eğitim Müdürü Savvas Mellisopoulos Batı Trakya’daki eğitim hakkında heyet üyelerini bilgilendirdi. Ziyarette Azınlık Eğitiminden sorumlu Koordinatör Nikos Papageorgiou da hazır bulundu.

Öğrenci diplomatların ziyaretlerinde kendilerine Diplomasi Akademisi Müdürü Büyükelçi Giannis İkonomou, Öğretim Müdür Yardımcısı bayan Hristina Simantiraki, İdari genel Sekreter Periklis Aleksandrakis, Trakya Siyasi İşler Müdürü Büyükelçi Nikolaos Piperingos ve yardımcısı Dimokas Anastasios eşlik ettiler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz