Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOĞU MAKEDONYA-TRAKYA BÖLGESİ’NDE ALTI ŞEHİR DOĞALGAZA KAVUŞACAK

DOĞU MAKEDONYA-TRAKYA BÖLGESİ’NDE ALTI ŞEHİR DOĞALGAZA KAVUŞACAK

24
0

Doğu Makedonya-Trakya Bölgesi’nde altı şehir doğalgaza erişim hakkına sahip olacak.

Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanlığı, Bölgesel Operasyonel Programı kapsamında altı şehrin doğalgaza erişim hakkına sahip olması ve 493 km’lik yeni bir doğalgaz şebekesinin inşasının yapılması için 29.608.416 euroluk bir yeni anlaşma imzaladı. Proje Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios tarafından imzalandı.

Eyalet Başkanlığı’nın bu projesiyle Yunanistan Doğalgaz Dağıtım Şirketi’ne (ΔΕΔΑ) altı şehre yeni doğalgaz şebekesi ağının yapılması için maddi destek ve imkan sağlıyor. Böylece Drama, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç ve Orestiada (Kumçiftliği) şehirleri doğalgaza erişim hakkına sahip olacak.

Toplam 56.563.974 euro bütçeli proje, ticari işletmelerde ve sanayilerde doğal gaz kullanımını artırmayı hedefliyor, (zaten bu tür tüketicilere hizmet veren bölgede 150 km’lik bir ağ var) tüketicilere ucuz ve temiz enerji getirmeyi hedefliyor.

Bu hedefe ulaşmak için bölgedeki Drama, Kavala, İskeçe, Gümülcine, Dedeağaç ve Orestiada (Kumçiftliği) gibi şehirlere 493 km’lik yeni bir ağ kurulacak.

İmza töreninde bir konuşma yapan Eyalet Başkanı Hristos Metios, “Projenin ESPA Programı’na dahil edilmesiyle, bölgemizdeki altı şehir doğalgaza erişim hakkı kazanacak. Bu, binlerce işletme ve ailelere ucuz ve çevre dostu enerji kullanma ve önemli tasarruflar sağlama fırsatı verecek. Bu bizim bölgemiz için büyük ve önemli bir adımdır.” Dedi.

Bu proje ile ilgili 6 Aralık 2018 Perşembe günü saat 12:00 da İskeçe’de Elisso Oteli’nde halka açık bir bilgilendirme toplantısı yapılacak. Toplantıda Eyalet Başkanı Hristos Metios, Eyalet Başkanlığı Özel Daire Müdürü Vasilis Piçinikos, DMT Yüksek Meslek Okulu Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Nikos Kokkinos ve Yunanistan Doğalgaz Dağıtım Şirketi Temsilcisi bayan Stefania Mosse konuşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz