Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOMRUKÖY’DE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ’ COŞKUYLA KUTLANDI

DOMRUKÖY’DE ‘KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ’ COŞKUYLA KUTLANDI

16
0

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle yaklaşık 40 yıldan beri her yıl geleneksel olarak Domruköy halkı tarafından düzenlenen mevlit, bu yıl da 15 Nisan Pazar günü binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. 

Etkinliğe başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu sayın Mustafa Sarnıç, Muavin Konsoloslar Ufuk Gözaydın ve Gürler Gürsoy olmak üzere, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Başkanı Mustafa Ali Çavuş, AK Parti Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Rodop Pasok Milletvekili Ahmet Hacıosman, sabık milletvekili İlhan Ahmet, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Meclis Başkanı Rıdvan Mustafa, ana muhalefetten Kozlukebir Belediyesi Birlik-Gelişim Listesi Başkanı Halit Mehmet, Toplumsal Hareket Başkanı Saadettin Şakir Hüseyin, Eyalet Meclis Üyesi Sevgi Salim, Trakya Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat, Güney Meriç Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Bekir Mustafaoğlu, Batı Trakya Camileri Din Görevlileri Derneği Başkanı Mustafa Kara Hüseyin, Vaaz ve İrşaad Heyeti Başkanı Cüneyt Sadık, azınlığın diğer kurum ve kuruluşların başkan ve yöneticileri katıldılar. Gelen misafirleri; Domruköy Mütevelli Heyeti Başkanı Raif Hatip ve köy halkı, cami avlusunda karşıladılar.

Bölge halkının büyük ilgi gösterdiği etkinlik; Domruköy Kuran Kursu öğretmeni Şükrü Hacı’nın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Daha sonra Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu, ilahiler okudu. Din görevlileri tarafından da okunan Mevlid-i Şerif’ten sonra öğle namazı kılındı. Namaz sonrası köye gelen konuklara, köy halkı tarafından öğle yemeği ikram edildi.

Etkinliğe Türkiye’den, Müstakil İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni ve Yönetim Kurulu üyeleri, aynı zamanda Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Kara,Tekirdağ’dan da 21 din görevlisi katıldılar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz