Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOMATES, PATATES VERECEĞİZ YERİNE SAVAŞ UÇAĞI ALACAĞIZ!

DOMATES, PATATES VERECEĞİZ YERİNE SAVAŞ UÇAĞI ALACAĞIZ!

28
0

Yunanistan Rusya’ya domates, patates verecek, yerine savaş uçağı alacak.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Atina ziyaretinin yankıları birer birer çıkmaya başladı. İlk olarak savunma alanında atılacak adımların başında Yunanistan Rusya’ya domates, patates verecek karşılığında da leasing sistemiyle savaş uçağı ve füze alacak.

Ziyaret sonrasında ortaya çıkan haberlere göre Yunanistan Rusya’dan Su-35BM veya MiG-35S Fulcrum-FTor-M2 veya S-400″ silah sistemleri almayı hedefliyor. Putin’nin başbakan Çipras ile kapalı kapılar arkasındaki görüşmede kendisine “gördün Rus silahları Suriye’de ne yaptı, Türk F-16’ları dahi havalanamadılar, sinsi vuruşlarından sonra düşürülme korkusuyla” dediği ifade ediliyor.

Yüksek düzeyli bir Kremlin yetkilisi de “Yunanistan’ın kötü ekonomik durumu pahalı savaş uçakları alımına müsait değil, biz kendilerine 4++ nesil savaş uçaklarının karşılığında tarım ürünleriyle ödesinler. Rus savaş uçakları piyasası verimi ve bakımları açısından düşük maliyetli ve Yunanistan için tek yön, eğer bölgesinin başarı ve hakimiyetini korumak istiyorsa” dediği belirtiliyor.

Bir NATO ülkesi tarafından Rus savaş uçakları nasıl alınsın ? sorusuna Rus yetkiliden gelen yanıt, “uçaksavarlar ve gemiler nasıl alındıysa” oldu. Rosoborenexport‘un değerlendirmesine göre 60 adet Su-35BM savaş uçağı silahlarıyla birlikte yaklaşık 2,5 milyar dolar tutarında, bu fiyata batılı silahların onay belgesi dahil değil. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz