Ana Sayfa Yunanistan Haber Dolar Milyarderi Yunanlı Kolları Sıvadı

Dolar Milyarderi Yunanlı Kolları Sıvadı

0
0

Amerika’nın en zengin Yunan asıllı işadamlarından biri olan John Kaçimatidis, 3 milyar dolarlık kişisel serveti ile siyasi gelişmeleri etkilemek için kolları sıvadı.

CNN hisselerinin son zamanlarda düşmesi, zengin iş adamı John Kaçimatidis’i hiç üzecek gibi görünmüyor. Aksine kendisini sevindirdiği ifade ediliyor.

Kendisine yakınlığıyla bilinen Atina’daki iş dünyası ve siyasi çevreler, Yunan milyarder Kaçimatidis’in önümüzdeki aylarda Amerika’da ve dünyada popüler olan CNN kanalını ele geçirmek için bir hedef belirlediği ileri sürülüyor.

Atina’daki yakın çevresi, arkadaşı Donald Trump’ın seçimi kazanmamış olması, Kaçimatidis’te hayal kırıklığı yaratmadığını, aksine hem siyasi gelişmeleri hem de kamuoyunu etkileyen bir kanal satın alarak kartları kendi lehine çevirmek istediği belirtiliyor.

Ayrıca Kaçimatidis’in önemli bir hikayesi var. Ünlü Forbes dergisi, onu astronomik 3 milyar dolara ulaşan kişisel bir servetle Amerika’nın en zengin 100 adamı arasına dahil etmişti.

Onu tanıyan çevresi, “Kaçimatidis ailesi siyasetle ilgili olan her şeyde son derece cesur davranıyor. Bu alanda önemli rol oynamak istiyor ve birçok kez kampanyaları finanse etti. Trump’ı açıkça destekleyen iş adamlarından biriydi. Desteklemek için popüler Biden yerine neden Trump’ı seçtiğini merak ediyorsanız, cevap tektir: Petroller!

Dolar milyarderi Yunanlı John Kaçimatidis kimdir?

John Kaçimatidis’in ailesi daha iyi bir yaşam arayışına girdi ve 1948’de Nisiros’tan ayrılarak New York’a gitti. Babası bir otobüs şoförü olmasına ve Haarlem dışındaki siyahların tehlikeli bölgesinde yetişmesine rağmen, John Kaçimatidis kendi bakkalı olan Red Apple’ı açarak başarıyı yakaladı. O kadar iyi gitti ki, yılda 25 milyon dolarlık ciroya ulaştı.

Sadece 24 yaşında, New York’luların ünlü süpermarket zinciri Gristedes’i ve daha sonra şu anda New York’ta 400 benzin istasyonuna sahip olan United Refining Energy Corp.’u satın aldı.

Pek çok restoranı, bir gazetesi (Hellenic Times gazetesi) ve Lüks jet kiralama ile ilişkili C&S Acquisition ve Capital Air Express gibi havayolu şirketleri var.

Elbette John Kaçimatidis’in faaliyetleri burada bitmiyor. Emlakta en iyisi olarak kabul ediliyor. İşletmeleri New York, Florida ve Virgin Adaları’nda bulunuyor ve siyasi ve ticari alanda eski ABD Başkanları Ronald Reagan, Bill Clinton ve Donald Trump gibi önemli ailelerle birlikte çalıştı.

Kaçimatidis’in Beyaz Saray’da en az üç kez konakladığı ve özel jeti ile ABD’nin siyasi ve iş dünyasının önemli şahsiyetlerini taşıdığı belirtiliyor. Onu iyi tanıyanlar, aşklarından biri işse, diğeri ise siyaset diyorlar.

Bunun için ABD’nin siyasi sahnesine doğrudan ulaşmak istiyor ve bankalarda sahip olduğu milyarlarca doları ve senatonun önemli isimleriyle olan yüksek bağlantılarına rağmen, 2009 yılında New York Belediye Başkanı adaylığının kendisine verilme fikri aklına geldi. Ancak bu kendisine verilmedi. Gelecekte bunun kendisine verilmeyeceği anlamına gelmiyor.

Ancak CNN olsun ya da olmasın, bu kanalın elinde bulması için adeta servet teklif edeceği söyleniyor.  Bu kanal aracılığıyla da New York kentinin sosyal gelişiminde önemli bir rol oynamak isteyeceği söyleniyor.

Atina’daki yakın çevresi, John Kaçimatidis geçenlerde Atina’da telefonla katıldığı bir radyo programında, “Yunanlıların popüler geleneğine göre, öyle bir zaman gelecek ki yakında, New York Belediye Binası’nda tabakların kırılacağını hissediyorum” dediği belirtiliyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz