Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DOLAPHAN KÖYÜNDEN MUHTEŞEM FESTİVAL

DOLAPHAN KÖYÜNDEN MUHTEŞEM FESTİVAL

17
0

İskeçe ilinin balkan kolu köylerinden, Mustafçova Belediyesi’nin bulunduğu Dolaphan (Sminthi) köyü halkı 9 Ağustos 2013 tarihinde muhteşem bir festivale imza attı.

Bu yıl ikincisi düzenlenen festivale başta köy halkı olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsolos Alper Atak, İskeçe Milletvekili Hüseyin Zeybek, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kurt, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Asbaşkanı Çetin Mandacı ve diğer azınlık sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Binlerce kişinin katılmış olduğu Dolaphan köyündeki festivalde ön plana çıkan, bölge halkının birlik ve beraberlik içinde bir arada olduğu ve dayanışma tohumlarının yeniden arttığı gözlerden kaçmadı.

Festival sırasında yapılan protokol konuşmalarında başta T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener ve diğer konuşmacılar bölge halkını, birlik ve beraberlik içinde görmekten büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenleri tebrik ettiler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz