Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DÖRT ÜLKENİN DIŞİŞLERİ VE İÇİŞLERİ BAKANLARI SELANİK’TE BULUŞUYOR

DÖRT ÜLKENİN DIŞİŞLERİ VE İÇİŞLERİ BAKANLARI SELANİK’TE BULUŞUYOR

27
0

Dört ülkenin Dışişleri ve İçişleri Bakanları Selanik’te buluşuyor.

Dört ülkenin Yunanistan, Bulgaristan Arnavutluk ve Makedonya (FYROM) Dışişleri ve İçişleri Bakanları ikinci Bakanlar toplantısında 4-5 Ekim 2017 tarihlerinde Selanik’te bir araya gelecek.

Selanik’te 4-5 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ikinci Bakanlar toplantısına Dışişleri ve İçişleri Bakanlarının yanı sıra Enerji Bakanlıklarının yetkilileri de katılacak.

Toplantının amacı, Yunanistan’ın genişletilmiş stratejik diplomasisi dahilinde, güney Balkanlar’daki ülkeler ile aralarında güven ve işbirliğini güçlendirmek.

Toplantının temel konusu, Balkanlar’daki jeopolitik gelişmeler, geniş bölgedeki zorluklar ve bölgesel işbirliğinin daha ileriye taşınması. Ayrıca, güvenlik ve yangınlarla mücadele ve enerji konularının da ele alınması bekleniyor.

Yunanistan tarafından Dışişleri Bakanı Nikos Kocias, Vatandaşı Koruma Bakan Vekili Nikos Toskas, Çevre ve Enerji Bakanlığı’ndan genel Sekreter Mihalis Verriopulos katılıyor.

5 Ekim Perşembe günü toplantıdan sonra Dışişleri Bakanı Kocias saat 17:oo civarında bir basın toplantısı düzenleyecek ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.  

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz