Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DMT EYALET BAŞKANLIĞI’NDAN YASSIKÖY (İASMOS) BELEDİYESİ’NE 265.000 EURO

DMT EYALET BAŞKANLIĞI’NDAN YASSIKÖY (İASMOS) BELEDİYESİ’NE 265.000 EURO

25
0

DMT Eyalet Başkanlığı’ndan Yassıköy (İasmos) Belediyesi’ne yeni sondaj ve sulama şebekelerinin döşenmesi çalışmalarında kullanılmak üzere 265.000 euro verilecek.

Doğu Makedonya-Trakya (DMT) Eyalet Başkanı Hristos Metios ile Gümülcine’de Eyalet Başkanlığı merkezinde Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı ile yapılan görüşmede acil olarak bu yardım konusu ele alındı ve olumlu bir sonuca varıldı.

DMT Eyalet Başkanlığı kaynaklarından Yassıköy Belediyesi’nde kullanılmak üzere aktarılacak olan 265.000 euro’nun 130.000 euro’su ile Arabacıköy’e yeni su şebekesi borularının alınması ve bu su şebekesiyle de yaklaşık 1.000 dönümlük arazinin suyla kavuşturulması amaçlanıyor.

Yapılacak olan bu yardımın 15.000 euro’su da Sendelli köyüne yeni su şebekesi borularının alımında kullanılacak.

Buna paralel olarak, DMT Eyalet Başkanlığı 120.000 euro ile de Yassıköy, Yalanca, Yalımlı, Balabanköy, Büyük Müsellimköy ve Çepelli köylerindeki arazilerin sulanmasında kullanılmak üzere 5 adet yeni sondaj yapmayı planlıyor.

DMT Eyalet Başkanı Hristos Metios başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı İsmet Kadı’nın yanı sıra, DMT Başkan Yardımcısı Multaza Tarkan, Meclis Üyeleri Mustafa Katrancı, Ahmet İbram, Yassıköy Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Mandıracı da katıldı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz