Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DMT EYALET BAŞKAN YARDIMCISI AHMET İBRAM’IN VERDİĞİ BİLGİLER MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

DMT EYALET BAŞKAN YARDIMCISI AHMET İBRAM’IN VERDİĞİ BİLGİLER MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

23
0

Yeni Demokrasi Partisi Genel Sekreteri ve aynı zamanda Girit – İraklion Milletvekili Lefteris Avgenakis, 26 Ocak Cuma günü Kozlukebir köyü ziyareti sırasında, Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti Başkan Yardımcısı Ahmet İbram tütün konusunda yaşanan sıkıntıları anlattı.

Görüşmede DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram, bölgenin en önemli geçim kaynaklarından biri olan tütün konusu hakkında YDP Genel Sekreteri Avgenakis’e kapsamlı bilgiler vererek son yıllarda tütün alanında yaşanan sıkıntıları aktardı.

TÜTÜN ÜRETİMİ MECLİS GÜNDEMİNDE…

Bunun üzerine konuyla yakından ilgilenen milletvekili Avgenakis; tütün konusunu Yunan Parlamentosu’nda gündeme getirerek Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Vaggelis Apostolu’ya hitaben bir soru önergesi sundu. Önergede Avgenakis, DMT Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram’ın verdiği bilgiler doğrultusunda; bölgede tütün üretiminin çok önemli bir yere sahip olduğu, tütün üretiminden yaklaşık 370 milyon evro gelir elde edildiği ve buradaki üretimin yüzde 98’inin ise diğer ülkelere ihraç edildiği dile getirildi. Ayrıca önergede eyalet genelinde 9 bin tütün üreticisinin olduğu ve tütünün bölgede yaşayan binlerce aile için tek geçim kaynağı olduğunun altı çizildi. Τütüne verilen destek priminin neredeyse tamamen kesildigini, Avrupa Birliği yasalarına göre Doğu Makedonya Trakya (DMT) Eyaleti gibi geri kalmış ve aynı zamanda dağlık bölgelere destek priminin verilmesine izin verildiğini vurgulayan Avgenakis, hükümetten tütün üreticilerine tekrar destek primi verilmesinin değerlendirilmesini talep etti.

Önergenin son bölümünde tütün üreticilerinin AB’nin yeni 2014-2020 Ortak Tarım Politikası’nda tütün üretimi destek primine yer verilmediğine dikkat çekilerek, hükümetin bu konuda girişimlerde bulunması istendi.

Milletvekili Lefteris Avgenakis, Tarımsal Kalkınma ve Gıda Bakanı Vaggelis Apostolu’ya hitaben kısaca şu soruları sordu:

Tütün üreticilerinin desteklenmesi için ne gibi çalışmalarınız var?

Tütün için Tarım Kalkınma Programlarını değerlendirerek, tütüne yeniden destek priminin verilmesini planlıyor musunuz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz