Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİMETOKA ESKİ MÜFTÜ NAİBİ DAMATOĞLU GÖREVİNDEN KESİN UZAKLAŞTIRILDI (YOLSUZLUKLA İLGİLİ BASİT İŞBİRLİĞİ)

DİMETOKA ESKİ MÜFTÜ NAİBİ DAMATOĞLU GÖREVİNDEN KESİN UZAKLAŞTIRILDI (YOLSUZLUKLA İLGİLİ BASİT İŞBİRLİĞİ)

24
0

Dimetoka eski Müftü Naibi Şerif Damatoğlu’nun itiraz dilekçesi kabul edilmedi, “yolsuzlukla ilgili” basit işbirliği yaptığı gerekçesiyle davayı kaybetti ve görevinden kesin uzaklaştırıldı.

Yunanistan’ın atamayla 1996 yılında göreve getirdiği Dimetoka eski Müftü Naibi Şerif Damatoğlu, kardeşi tarafından Avrupa Birliği’nin tarım ürünlerine verdiği destek primlerinden faydalanmak üzere yaptığı hileli beyanlardan haberdar olmasına rağmen müdahale etmemesinden dolayı basit işbirliği yaptığı gerekçesiyle hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve Doğu Makedonya-Trakya Genel Sekreteri’nin kararı ile görevinden alınmıştı.

Damatoğlu, 2013 yılında mahkeme tarafından suçlu bulunmuş 3 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Görevinden alınmasından sonra yeniden görevinin başına dönmek üzere Genel Sekreterin vermiş olduğu kararın bozulması için Danıştay’a başvuran Şerif Damatoğlu’nun dava dilekçesi görüşüldü ve suçlu bulunarak davayı kaybetti ve görevinden resmen uzaklaştırıldı.

 

Kaynak: xanthi2.gr

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz