Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİMETOKA DERNEĞİ ÇOCUKLARA BÖLGEMİZİN TARİHİ ESERLERİNİ TANITIYOR

DİMETOKA DERNEĞİ ÇOCUKLARA BÖLGEMİZİN TARİHİ ESERLERİNİ TANITIYOR

25
0

Dimetoka Derneği çocuklara bölgemizin kültürel zenginliği olan tarihi eserleri tanıtıyor.

Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği, Dedeağaç ve Ferecik Şubeleri’nin de katkılarıyla Kur’an Kursları’na giden çocuklara yönelik kültür gezileri kapsamında bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini tanımaları için eğitim gezileri düzenliyor. Bu gezilerden biri de geçtiğimiz günlerde çiçeği burnunda Ferecik Şubesi’ne ziyaretle başladı.

Dedeağaç ve Dimetoka’dan çocuklar Ferecik’teki kardeşleriyle tanışma fırsatı buldular. Akabinde Dimetoka Dernek Başkanı Süleyman Macır, Dedeağaç Şubesi Başkan Yardımcısı Din Görevlisi Halil Aloğlu ve Ferecik Şubesi Başkanı Mesut Dramalı eşliğinde hep birlikte Ferecik Kasabası’ndaki tarihi eserleri gezdiler.

Bu gezide çocukların Ferecik’te harabe durumda olan Bektaşi Şeyhi İbrahim Baba Türbesi’ni ziyaret ederek dua ettiler, Ahi Turhan Hamamı ve son olarak da Panagia Kosmosotira Kilisesi’ni ziyaret ederek, farklı dinlere olan saygının nasıl olması gerektiğini gösterdiler. 

BİRLİK Gazetesine konuşan Dimetoka Dernek Başkanı Süleyman Macır şunları söyledi.

“Biz ülkesine saygılı ve sorun yaşatmayan birer Yunan vatandaşıyız, aynı zamanda da Avrupa vatandaşıyız.”

“Dernek olarak biz çocuklarımıza yönelik yaptığımız çalışmalarda, ileride bu ülkenin iyi birer vatandaşı olmalarında ve ait oldukları dinlerini ve kültürlerini öğrenmeleri için yardımcı oluyoruz. Düşüncemiz ve yaptıklarımız bu olduğuna göre, Kur’an Kursları’na giden çocuklarımıza aynı zamanda bölgemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini ve güzelliklerini, farklı dinlere saygıyı daha henüz bu yaşlarda görebilmeleri için bu gezilere önem veriyoruz. Bu yaptığımız gezi bunlardan biri. İleride buna benzer gezilerimiz devam edecektir.

Bu çalışmalarımıza sekte olmak isteyen çevrelere aldırmadan, camiyi de ziyaret edeceğiz, çocuklarımıza Kiliseyi gösterip o mabedin de ibadet yeri olduğunu gösterip saygıyı öğreteceğiz. Bunun altında kimse başka bir şey aramasın.

Biz ülkesine saygılı ve sorun yaşatmayan birer Yunan vatandaşıyız, aynı zamanda da Avrupa vatandaşıyız. Ama bizler aynı zamanda Müslümanız, dinimizin bizlerden istediği gibi yaşamaya çalışıyoruz. Bunu çok görmesinler. Temennimiz budur. Saygı bekliyoruz.”

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz