Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİMETOKA (DİDİMOTİHO) YASAKLI BÖLGEDE YAKALANAN 4 TÜRK SERBEST BIRAKILDI

DİMETOKA (DİDİMOTİHO) YASAKLI BÖLGEDE YAKALANAN 4 TÜRK SERBEST BIRAKILDI

23
0

Dimetoka (Didimotiho) bölgesi Sofular (Sofiko) köyü yakınlarında yasaklı bölgede yakalanan 4 Türk Kumçiftliği (Orestiada) Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Perşembe günü akşam saatlerinde Dimetoka (Didimotiho) bölgesi Sofular (Sofiko) köyü yakınlarında yasaklı bölgede yakalanan 4 Türk çıkarıldıkları Kumçiftliği (Orestiada) Mahkemesi tarafından serbest bırakıldı.

Yakalandıktan sonra götürüldükleri Dimetoka Polis Merkezi’nde verdikleri ifadelerinde, ikisinin Atina’dan geldiklerini ve gazeteci olduklarını, diğer ikisinin de kendilerine yardımcı olmak üzere Selanik’ten birlikte bölgeye geldiklerini belirttikleri ifade ediliyor.

Bölgede bulunma sebeplerinin, geçtiğimiz gün Urlu (Thurio) köyü yakınlarında Meriç Nehri’nden kayıkla kaçak olarak Türk tarafından Yunan tarafına geçerken kaybolan, ancak haklarında İstanbul 1’nci, 12’nci ve 14’ncü Sulh Ceza Hakimlikleri tarafından FETÖ/PDY, ‘Silahlı terör örgütüne üye olma, kurma ve veya yönetme’ suçlarından hakkında arama kararı bulunan, Hatay Kırıkhan nüfusuna kayıtlı M.A., eşi ve 3 çocuğuyla birlikte Meriç Nehri’ne açılan kaçakları bindiği bot alabora oldu. Dolayısıyla da kendilerinin, anne ve 3 çocukla ilgili bölgede röportaj yapmaya geldiklerini belirttikleri ifade ediliyor.

Çıkarıldıkları Mahkemede de aynı ifadeleri veren 4 Türk’e, Mahkeme tarafından 3 ay ancak 3 yıl ertelemeli hapis cezası verildikten sonra serbest bırakıldılar. Öte yandan 4 Türk’ün Yunanistan’da yasal olarak bulundukları ifade ediliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz