Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİKKAT!!! YUNANİSTAN’A SEYAHAT EDECEK OLAN TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI

DİKKAT!!! YUNANİSTAN’A SEYAHAT EDECEK OLAN TÜRK VATANDAŞLARINA UYARI

18
0

Son haftalarda Yunanistan’da başta Atina olmak üzere turistik bölgelerde hırsızlık vakaları artmış vaziyette.

Son haftalarda Yunanistan’da başta Atina olmak üzere turistik bölgelerde hırsızlık vakaları artmış vaziyette. Yunanistan’a turistik amaçlı ziyaret için gelen Türk vatandaşları hırsızların saldırısına maruz kalıyor. Kiminin çantası, kiminin değerli eşyaları ve kiminin de park halinde olan araçlarının camları kırılarak soyuluyor.

Bunun sonucunda seyahat belgelerinin çalınmasından dolayı sıkıntı yaşanıyor ve bulundukları bölgede var olan Türk Başkonsolosluklarına başvurarak yardım talebinde bulunuyorlar.

Bu olayların artması üzerine T.C. Pire Başkonsolosluğu’ndan Yunanistan’a seyahat edecek olan Türk vatandaşlarına yazılı bir uyarı geldi.

YUNANİSTAN’A SEYAHAT EDECEK VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE

“Yunanistan’a seyahat eden vatandaşlarımızın son döneme sıklıkla hırsızlık ve yankesicilik olaylarından mağdur oldukları gözlemlenmektedir. Özellikle havayoluyla Atina’ya gelen vatandaşlarımızın şehir merkezine gitmek üzere havaalanından metroya bindiklerinde çanta ve cüzdanlarının çalındığı, özel aracı ile seyahat eden vatandaşlarımızın araçları park halindeyken camlarının kırılarak içeriden çanta, dizüstü bilgisayar v.b. şahsi eşyalarının alındığı çok sayıda vaka yaşanmaktadır.

Vatandaşlarımızın bu tür olaylara karşı tedbirli davranmaları, toplu taşıma araçları ile seyahatlerinde, şehir merkezinde ve kalabalık turistik mekanlarda çanta, cüzdan ve pasaportlarını emniyetli bir şekilde muhafaza etmeleri, arabalarında gerek görünür şekilde gerekse bagajda değerli eşya bırakmamaları, bu tür tatsız olayların yaşanmaması ve mağduriyetlerinin önlenmesi açısından önem taşımaktadır.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz