Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Diyalog Kurmak İçin Atina’ya Ofis Açtık”

“Diyalog Kurmak İçin Atina’ya Ofis Açtık”

2
0

“ABTTF olarak çalışmalarımızı Brüksel, Strazburg, Viyana, Varşova, Cenevre’ye ilaveten Atina’ya da taşıdık.”

Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habipoğlu, son döneme ABTTF’nin çalışmalarından rahatsız olan Yunanistan’daki bazı çevrelere yönelik bir değerlendirme yazısı kaleme aldı.

Başkan Habipoğlu yazısına “Başaramayacaklar”  başlığıyla başlarken, ABTTF’nin daha da aktif olmak üzere Atina’da bir ofisi hizmete soktuklarını belirtiyor.

Başaramayacaklar!

Sevgili arkadaşlar,

“Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) olarak çalışmalarımızı Brüksel, Strazburg, Viyana, Varşova, Cenevre’ye ilaveten Atina’ya da taşıdık.

Atina’da daha aktif olabilmek, hükümet ve Atina çevreleri ile diyalog kurabilmek için bir yıl önce Atina ofisimizi açtık.

Atina ofisimizin açılmasıyla birlikte ülkemizdeki gündemi daha da yakından takip ediyoruz, siyasette ve medyada toplumumuzu ilgilendiren herhangi bir gelişme olduğunda anında pozisyonumuzu belirliyor, tepkimizi ortaya koyuyoruz.

Anlaşılan o ki, bazı çevreler Atina nezdinde daha aktif bir biçimde hükümet, siyaset, medya ve sivil toplum düzeylerinde başlattığımız çalışmalardan o kadar rahatsız olmuşlar ki ABTTF’yi karalama kampanyasına başladılar.

“Çamur at, izi kalsın” mantığı ile hareket edenler, Atina’da Batı Trakya Türk toplumu olarak ülkemizin yöneticileri ile diyalog kurma çabamızı baltalamaya çalışarak bizim hakkımızda asılsız iddia ve suçlamalarda bulunuyorlar.

Bu durumun son örneğini bölgemizin milletvekili Evripidis Stilyanidis’in 27 Şubat 2021’de Militaire isimli internet sitesine verdiği röportajda ABTTF hakkında yaptığı konuşmada gördük.

Stilyanidis, bizi kasten Almanya’da faaliyet gösteren bir dernek olmakla itham edip merkezimizin Yunanistan’da olması halinde hitap şeklimiz ve eylemlerimizle Yunanistan devletinin Anayasası ve yasalarıyla doğrudan çatışmaya gireceğimiz ithamında bulundu.

Yetmedi!

Stilyanidis, ABTTF olarak kasıtlı bir biçimde kişisel olarak kendisiyle uğraştığımızı iddia etti.

Daha neler!

Stilyanidis’in röportajında ABTTF’ye yönelik ağır ithamları karşısında elbette sessiz kalamazdık.

Önce bir basın açıklaması ile hakkımızda yaratılmak istenen imaj ve algıyı bozmak amacıyla Stilyanidis’in iddia ve ithamlarının gerçek olmadığını kamuoyuna duyurduk.

Sonra Stilyanidis’e ve Stilyanidis’in röportajını haber yapan üç basın-yayın kuruluşuna ihtarname gönderdik, iddia ve suçlamalara yanıt vererek bu kuruluşlardan ABTTF’nin itibarını ve imajını zedeleyen Stilyanidis’in açıklamalarını kaldırmalarını istedik.

Bu noktada belirtmek isterim ki ABTTF olarak basın özgürlüğüne saygımız sonsuz, ancak hakkımızda rendice edici, çirkin ve asılsız iddialarda bulunan Stilyanidis’in açıklamaları karşısında tepkisiz kalamazdık.

Zira bu zihniyetin amacının ülkemiz kamuoyuna, ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşlarına ABTTF’yi farklı ve gizli bir gündeme sahip, başkalarının maşasıymış gibi göstermek olduğunu biliyoruz.

Ancak başaramayacaklar!

Çünkü ABTTF uluslararası kurum ve kuruluşlar tarafından ciddiye alınan, hatta uluslararası raporlarda referans gösterilen bir kuruluş!

Kim ne derse desin, toplumumuzun sesini daha da geniş çevrelere duyurmak için çabalamaya devam edeceğiz, bunun için daha da çok çalışacağız.”

Kalın sağlıcakla.

Halit Habip Oğlu

ABTTF Başkanı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz