Ana Sayfa Batı Trakya Haber Dimetoka’da “İslamofobik” Saldırı!

Dimetoka’da “İslamofobik” Saldırı!

0
0

Dimetoka Çelebi Sultan Mehmed Camii karşısına “Evros’un (Meriç) İslamlaştırılması Şimdi Durdurulmalıdır” yazan İslam karşıtı yazı astılar.

Şu ana kadar kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Batı Trakya’da Meriç (Evros) ilinin Dimetoka’da kasabasında bulunan tarihi Çelebi Sultan Mehmed Camii karşısına İslam karşıtı yazı astılar. Caminin karşısında bulunan bir mekanın camına asılan yazıda, “Evros’un (Meriç) İslamlaştırılması Şimdi Durdurulmalıdır” ifadeleri yer alıyor.

Konuya ilişkin BİRLİK Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlhan Tahsin’e önemli açıklamalarda bulunan Dimetoka Müslümanları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Süleyman Macır şu ifadeleri kullandı:

“İslamofobik” saldırılara bölgemizde asla yer yoktur”

“Bölgemizde uzun yıllar Müslümanlar ve Hristiyanlar olarak huzur içinde, dinimizin emrettiği gibi yaşadık ve yaşamaya devam ediyoruz. Bugüne kadar ne Müslümanlar ne de Hristiyan komşularımız dinimize ve İslam’a yönelik hakaretlerde bulunmadı. Tabii ki Azınlık olarak sorunlarımız var. Ancak bu denli bir hakaret yapılmadı ve asla da kabul edilemez. Yapılmasına izin vermeyiz. Avrupa’nın birçok bölgesinde yükselmekte olan “İslamofobik” saldırılara hele hele bölgemizde asla yer yoktur. Bunun böyle bilinmesini isteriz. Biz İslam dini gereği tüm dinlere saygılıyız, dinimize yönelik aynı saygıyı diğer dinlere mensup insanlardan da bekliyoruz.” Dedi ve yapılan bu saldırıyı en sert bir dille kınadığını belirtti.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz