Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DIŞİŞLERİ’NDEN ‘KARDAK’ YANITI: SANKİ İLK DEFA ÖĞRENİYORLAR

DIŞİŞLERİ’NDEN ‘KARDAK’ YANITI: SANKİ İLK DEFA ÖĞRENİYORLAR

25
0

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Kardak açıklamasına, “Türkiye’nin pozisyonunu sanki ilk defa öğreniyormuş gibi yapılan açıklamanın sebebi anlaşılamamıştır.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Kardak kayalıklarıyla ilgili açıklamasına ilişkin, “Politikamızda bir değişiklik yoktur. Komşumuz Yunanistan’ın bu bilinen pozisyonumuzu sanki ilk defa öğreniyormuş gibi yaptığı açıklamanın sebebi anlaşılamamıştır” dedi.

“SANKİ İLK DEFA ÖĞRENİYORMUŞ GİBİ”

Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın Kardak kayalıkları konulu açıklamasına dair kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtladı. Yunanistan’ın, Türkiye’nin pozisyonunu ilk defa öğreniyormuş gibi açıklama yaptığını ve bunun sebebinin anlaşılamadığını belirtti.

“KARDAK POLİTİKAMIZDA DEĞİŞİKLİK YOKTUR”

Dışişleri Sözcüsü Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Kardak kayalıkları üzerinde ülkemizin egemenliğine ilişkin tutumuz 1996 yılından bu yana uluslararası kamuoyunun malumudur. Bu politikamızda bir değişiklik yoktur. Sayın Bakanımız da yazılı bir soru önergesine verdiği yanıtta bu hususu yinelemiştir. Komşumuz Yunanistan’ın bu bilinen pozisyonumuzu sanki ilk defa öğreniyormuş gibi yaptığı açıklamanın sebebi anlaşılamamıştır”

ÇAVUŞOĞLU: KARDAK TÜRK TOPRAĞIDIR

Çavuşoğlu’nun soru önergesine verdiği yazılı yanıtta kullandığı; “Ülkemizin Kardak kayalıklarına ilişkin politikasında hiçbir değişiklik bulunmamaktadır. Kardak, Türk toprağıdır. AK Parti hükümetleri döneminde, Ege’deki adaların hukuki ve fiili statüsünde hiçbir değişiklik olmamıştır.” ifadelerine Yunanistan Dışişleri Bakanlığı yanıt vermişti.

YUNANİSTAN: EGEMENLİĞİMİZ SORGULANAMAZ

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında; “Yunanistan’ın Kardak ve Ege adaları üzerindeki egemenliği sorgulanamaz ve uluslararası hukuk tarafından güvenceye alınmıştır. Aksi yönde yapılan sorumsuzca yorumlar tahrik edicidir. Ege adalarının ve kayalıkların yasal statüsü açıktır ve önceki asırda yapılan uluslararası anlaşmalarla net bir şekilde belirlenmiştir. Bu yasal durumu görmezden gelenler komşuluk ilişkilerinin güçlendirilmesine katkı sağlamamakta aksine ilişkileri sabote etmektedir.” ifadelerine yer verildi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz