Ana Sayfa Avrupa ve Balkanlar DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ DELAVEKURAS AKÇAKALE SALDIRISIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ DELAVEKURAS AKÇAKALE SALDIRISIYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPTI

9
0

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Grigoris Delavekuras, Akçakale’ye top mermisi düşmesiyle ilgili gelişmelere ilişkin Yunan hükümetinin önceliğinin, “gerginliğin yatıştırılması ve siyasi sürecin başlaması” olduğunu söyledi.

Delavekuras, haftalık olağan basını bilgilendirme toplantısında konuyla ilgili soruya karşılık, dün akşam Türkiye’nin talebi üzerine NATO Konseyi’nin toplandığına ve toplantıda bütün müttefiklerin ortak karara vararak, Suriye’nin yaptığı bu saldırıyı kınadığına, Suriye’nin saldırıları durdurmasını istediğine işaret etti.

Grigoris Delavekuras, “Yunanistan’ın, bölgedeki durum çok hassas olduğundan gerginliğin yatıştırılmasına ve siyasi sürecin başlamasına öncelik verdiğini vurgulamak isterim. Çünkü sadece böylece Suriye krizi çözülebilir ve böylece Suriye halkı geleceğini belirleyebilir” diye konuştu. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kostas Çiaras da “Yunanistan, Suriye’deki drama, iç ya da dış askeri güçlerin çözüm getirmeyeceğine inanıyor” dedi.

Kostas Çiaras, “Ortadoğu’da Siyasi Karmaşa ve Uluslararası Toplum” panelinde yaptığı konuşmada, Ortadoğu’da demokratikleşme süreciyle ilgili olarak “Bu yol ne kısa ve kolay olacak. Eski demokrasiler olarak bizim rolümüz destekleyici olmalı, müdahale edici değil” diye konuştu. Çiaras, siyasi çözümün Suriyeliler tarafından gelmesinin hala mümkün olduğunu belirterek, “Başka çıkış yolu olduğuna inanmıyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz